Ronen Ginzburg (©FIBA Basketball)
Ronen Ginzburg (©FIBA Basketball)

Selektor Češke razočaran: Nije trebalo ovako da otvorimo Evrobasket, biće još teže protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 20:14

"Srpski tim je dobar, ali pokazali smo i u prošlosti koliko možemo da igramo sa dobrim ekipama"

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Uzbuđenje nacije zbog početka grupne faze Evrobasketa u Pragu pretvorilo se u veliko razočaranje. Poraz od velikog rivala Poljske zaboleće sve u Češkoj mnogo više nego neki ranije, pogotovo jer za manje od 24 časa za domaćina Grupe D sledi duel protiv Srbije (subota, 17.30).

Izabrane vesti

Selektor Češke Ronen Ginzburg svestan je da je dosta toga moralo da bude bolje, a da će u vremenu do početka susreta sa Orlovima najvažnije biti da se ekipa odmori koliko god je to moguće...

"Biće jako teško za nas. Moramo dobro da se odmorimo, da uđemo u meč još spremniji. Srpski tim je dobar, pokazali smo i u prošlosti koliko možemo da igramo sa dobrim ekipama", poručio je Ginzburg.

Dvorana u Pragu uveliko je rasprodata i Srbiju će u O2 Areni dočekati oko 18.000 gledalaca...

"Navijači nam daju veliku podršku, dvorana će sigurno biti puna, Srbija je veliki tim".

Najbolji igrač Češke Tomaš Satoranski odigrao je 17 minuta, ali je ubrzo postalo jasno da je daleko od top forme potrebne da predvodi ovaj tim do pobede... Ipak, dobra stvar za domaćina je to što je povratnik u redove Barselone uopšte zaigrao.

"Odlučili smo jutros da će igrati. Moramo da ga odmorimo sada, znali smo unapred da nećemo da mu damo više od 15-20 minuta. Nisam ga koristio čak ni u momentima kada je bilo neizvesno, zbog povrede moramo da vodimo računa o njegovom stanju".

Jedan od boljih pojedinaca u redovima Češke bio je iskusni centar Patrik Auda, koga u subotu popodne čekaju jaki dueli sa Nikolom Jokićem.

"Čestitam Poljskoj na pobedi. Znali smo od početka da nas čeka teška utakmica. Prvi put u ovoj areni, možda smo osetili pritisak na početku. Imali smo mnogo uspona i padova, na kraju smo nismo uspeli da rešimo utakmicu kako smo želeli. Pravili smo dosta grešaka u odbrani koje su dovele do lakih poena Poljske. Odlične role Ponitke i Slotera, dali su nam dosta poena i namučili nas. Sada moramo da naučimo lekciju i izvučemo pouke".


tagovi

Evrobasket 2022Košarkaška reprezentacija Češkekošarkaška reprezentacija PoljskeRonen Ginzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara