Buongiorno Italija: Inter sanja posao decenije – Grizman za Lautara! Uključio se i Siti

Vreme čitanja: 7min | uto. 14.04.20. | 12:22

Rastali se Insinje i Mino Rajola, Kuluševski novi Roben, pet izmena po utakmici do kraja Serije A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svi italijanski listovi pišu o veoma intenzivnom radu Barselone na dovođenju Lautara Martineza na Kamp Nou, dok Gazeta donosi najinteresantniji scenario: Grizman u Inter, Lautaro Martinez u Barselonu. Razmena bi rasplamsala i šampionske ambicije Nerazura, jer su sveža sećanja na fantastičan posao od pre deset i kusur godina kada je Inter za veliku svotu novca i Etoa dao Barsi Ibrahimovića.

Izabrane vesti

Nastavlja se polemika oko nastavka prvenstva a bivši igrač Milana Simone je opleo po vlasnicima Rosonera i Gazidisu optužujući ih za seriju pogrešnih poteza. Piše se i o raskidu odnosa između Insinjea i Mina Rajole, odnosno želji igrač da zaključi karijeru u Napoliju i potpiše novi ugovor do 2025. I kad smo kod novih ugovora, i Zaniolo želi da produži vernost Romi uz dupliranje aktuelnih primanja.  

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Polazak i sudar”, otvara Gazeta današnje izdanje sa polemikom koja se rasplamsala posle izjave infektologa Đovanija Rece, inače savetnika u italijanskoj vladi, da on ne bi dao zeleno svetlo za nastavak šampionata. Na tu izjavu su različito reagovali predsednici klubova koji su se već ranije podelili oko teme dovršavanja sezone. U prvom planu su suprotstavljeni stavovi predsednika Lacija Klaudija Lotita i njegovog kolege iz Torina Urbana Kaira. Ulje na vatru je dodao sam Reca šalom da bi on kao navijač Rome već definitivno  zaustavio prvenstvo. Nije mnogo pomoglo preciziranje da se radilo o duhovitoj dosetki, a ne o zvaničnom stavu. Iz tabora Lacija su krenule oštre optužbe i prozivke na račun doktora Rece da bude više lekar, a manje navijač. Na stranu Lotita je stao predsednik FS Italije Gabrijele Gravina koji ne odustaje od namere da se sezona završi. Za sutra je najavljen sastanak svih lekara klubova Serije A na kojem bi trebalo da se utanači kalendar i način na koji sezona može da se nastavi, poštujući odluke vlade.

Hoćete Lautara? Dajte nam Grizmana”, izveštava Gazeta da u Interu imaju ideju kako da udare kontru Barseloni koja sve više insistira na dovođenju Argentinca. U tekstu se kaže da je vrednost dvojice fudbalera gotovo istovetna i da bi za Inter mogla da bude prilika da ponovi najbolji potez u istoriji Nerazura: prodaja Ibrahimovića Barseloni za 50.000.000 evra plus Eto. Sa Grizmanom, tvrdi Gazeta, Inter bi izgubio na vertilanosti svoje igre ali bi dobio na kvalitetu i nepredvidivosti.  

“Kuluševski, stiže turbo 2000”, poredi Gazeta mladog Šveđanina makedonskog porekla sa najboljim mladim talentima u Evropi, od Halanda do Sanča. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Dejan ima sve predispozicije da postane veliki as. Statistike u Seriji A pokazuju da je Kuluševski u vrhu svih parametara: od broja driblinga do  pretrčanih kilometara. Selektor Švedske Jan Anderson nema dilemu Kuluševski je novi Roben.

Od Bernardeskija do Koste, ima jedan Juve koji čeka drugu šansu”, piše milanski dnenvnik da osim pomenute dvojice igrača i Remzi, Kedira, De Šiljo i Rugani traže priliku da u nastavku sezonu pokažu svoje kvalitete i osiguraju ostanak u Kontinasi.

Simoneov klizeći start: Milan je pogrešio sa Bobanom, sada mora da zadrži Maldinija i uzme Ikardija”, kaže u intervjuu za Gazetu bivši igrač Milana i Monaka. Simone je bio veoma kritičan prema generalnom direktoru Gazidisu izjavivši da je gubitak Bobana neizmeran za Milan i da je jedini način da se on koliko-toliko ublaži davanje većih ovlašćenja Maldiniju. Simone je okarakterisao način upravljanja familije Singer Milanom kao veoma hladnu i da ima velike nedoumice oko dovođenja Rangnika na klupu Rosonera.

Paralelno, Gazeta piše da će Milan sa odlaskom Susa, Rejne, Bonaventure i Bilje uštedeti 36.000.000 evra, samo na platama: “Novi Benaser i Ernandez se plaćaju ušteđevinom”.

Zaniolo produžava ugovor: Romin dragulj će blistati i dalje u đalorosim bojama. Budućnost će biti još lepša”, poetski je naslov lista za priču o odluci Zaniola da produži vernost Romi za koju će biti nagrađen sa dupliranjem plate. Sa aktuelnih milion i po evra Zaniolo će preći na 2.500.000 plus bonusi za ukupnu zaradu od 3.000.000.

Insinjeov novi život. Raskinuo saradnju sa Rajolom, u Napoliju do kraja karijere”, tvrdi Gazeta da je kapiten Azura prelomio i da je rešen da produži vernost svom klubu do 2025. godine. Prvi korak u tom pravcu je raskid poslovnog odnosa sa italo-holnadskim menadžerom.

CORRIERE DELLO SPORT

U rasulu”, oštra je definicija rimskog dnevnika posle jučerašnje verbalne razmene vatre između suprotstavljenih strana oko nastavka šampionata. List prenosi stav infektologa Đovanija Rece iz državnog Instituta za zaštitu zdravlja da ne posteje uslovi da se fudbalska sezona završi tokom ovog leta.  

“FS Italije - lekari, kakav obračun!”, dočarava čitaocima Korijere sukob koji je nastao između FS Italije koji radi sve što može da se šampionat nastavi i hladnog tuša koji je stigao od infektologa i savetnika italijanske vlade Đovanija Rece.

“Peroti sa Džekom u parku: kakva polemika ni oko čega. Video-snimak je star nekoliko meseci”, tvrdi rimski dnevnik da je video koji kruži društvenim mrežama čist primer “fake news-a” .

Ranijeri: pet zamena, svi su horski za”, piše Korijere da bi i Serija A mogla da krene stopama Premijer lige koja je uputila zvaničan zahtev nadležnom telu FIFA da odobri privremeno pravo na pet izmena tokom utakmice. Reč je o zahtevu koji se odnosi samo za nastavak ove sezone pošto će se igrati svaka tri-četiri dana dva meseca. U tekstu se kaže da bi FIFA trebalo da odobri privremenu promenu veoma brzo.

Sa pomenutim rešenjem je saglasan i bivši fudbalski sudija Kazarin: “Potrebno je više zamena. Tako će se smanjiti broj povreda zbog velikog broja utakmica u kratkom vremenskom razmaku”, smatra Kazarin.

Ispod zaglavlja Korijere donosi priču o sve izvesnijem transferu Lautara Martineza u Barselonu. “Lautaro u Barsi”, naslov je teksta u kume se kaže da su Katalonci spremni da plate raskidnu klauzulu od 111.000.000 evra uprkos krizi i posledicama pandemije. List navodi da bi u poslovnu operaciju mogao da bude uključen i prelazak Vidala u Inter i da je Barsa sa Lautarom Martinezom već postigla dogovor.

Povratak Lulića, Lacio je spreman”, piše rimski dnevnik da će dolaskom Lulića iz Švajcarske u Rim, do kraja nedelje, svi igrači Lacija biti u Večnom gradu, zapeti kao puške da počnu sa treninzima i lov na "skudeto".

TUTTOSPORT

Mamma mia, kakav Ronaldo”, intervjuisao je Tutosport Ruija Alveaa predsednika kluba sa Madeire na čijem terenu trenira Kristijano Ronaldo. “Ronaldo je već u fantastičnoj formi. Trenira sa takvom posvećenošću i predanošću koje te ponekad uplaše. Ronaldo je poštovao sva propisana pravila vezana za virus korona”, tvrdi predsednik Nasional Madeire. On je reako da Ronaldu sparinguje golman juniorske reprezentacije Portugala Felipe i da je uveren da će CR7 ostati u Juventusu. Prvi čovek Nacional Madeire se nada da će produženi boravak Ronalda na ostrvu iskoristiti da ugovori jednu prijateljsku utakmicu svog kluba sa Juveom.

Polazak! Dibala trenira ponovo”, piše Tutosport da je Juventusova „desetka“ počela sa pripremama za nastavak sezone u kući. “Dibala je ozdravio i sada misli samo kako da što spremnije dočeka nastavak prvenstva”, navodi Tutosport.

Avgustovski kupovi”, prenosi Tutosport sve izvesniju realizaciju ideje da se Liga šampiona i Liga Evrope dovrše pojedinačnim utakmicama na neutralnom terenu, od četvrtfinala do finala.  

Tutosport prenosi i predlog Klaudija Ranijerija da se u Italiji primeni južnoamerička formula šampionata u kalendarskoj godini kao i ideju predsednika Kaljarija Đulinija koji zagovara uvođenje “salary cap-a” po ugledu na NBA. Po Đuliniju bi se na taj način pružila prilika da fudbal postane mnogo više demokratski i pravedniji jer bi sa “salary cap-om” svi mogli da se nadaju da će jednog dana, pre ili kasnije, biit u prilici da se bore za velike trofeje.

Torinski dnevnik donosi i izuzetno lepu vest: Đanluka Vijali je na putu da pobedi rak. “Vijali: nema više tragova raka”. U tekstu se kaže da je u decembru bivši igrač Sampdorije, Juvea i Čelsija kompletirao hemioterapiju koja je trajala 17 meseci i da su rezultati pozitivni, odnosno da više nama tragova tumora u njegovom telu.

Opsada Intera. I Siti hoće Lautara”, tvrdi Tutosport da je i klub Pepa Gvaradiole bacio oko na napadača Nerazura i da pokušava da se ubaci u trku sa Barselonom. U tekstu se kaže da Barsa ostaje favorit, ali da je problem što Katalonci ne bi da plate celu raskidnu klauzulu i da pokušavaju da ubace nekog od prekobrojnih igrača na Kamp Nou u operaciju.  

Imobile ili Beloti u budućnosti Naplija”, izveštava torinski list da bi predsednik Aurelio De Laurentis mogao da reinvestira novac od prodaja Kulibalija i Milika u dovođenje jednog od dvojice napadača italijanske nacionalne selekcije. Pored Kulibalija i Milika i Lozano je sve bliži izlaznim vratima Napolija.  

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara