Foto: aba-liga.com/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro
Foto: aba-liga.com/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Šehović kao Kecman: Šut preko celog terena slaba uteha, Mornar još bez pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 01:13

Pet utakmica, pet poraza za ekipu iz Bara, ali makar će se potez Seada Šehovića vrteti neko vreme

Odlučio je Mornar tokom leta da promeni ploču, smanji broj stranaca u ekipi, posveti se igri u odbrani, ali rezultata još nema. Posle eliminacije u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona i tri vezana poraza u ABA ligi, četa Mihaila Pavićevića pretrpela je poraz i u Istanbulu od Bahčešehira (68:75) u okviru FIBA Evropa kupa. Uteha su dobro izdanje u drugom poluvremenu i trojka preko celog terena koju je u finišu prvog ubacio Sead Šehović.

Mirisalo je na težak porazu Barana, domaćin je imao 16 poena prednosti na samo par sekundi do odlaska na veliki odmor, a onda je Šehović okušao sreću. Zategao je duboko sa polovine Mornara i u stilu Dušana Kecmana proturio loptu kroz obruč sa zvukom sirene.

Izabrane vesti

I dok je u prvom poluvremenu Mornar delovao kao tim koji se tek skupio, bez ikakvog plana i tečnosti u napadu, situacija se promenila u nastavku. Šehovićev koš dao je krila gostima, koji posle osam minuta igre prilaze na samo četiri poena zaostataka.

Uspeo je turski sastav da se odlepi u nastavku i stekne 13 poena viška, ali se Mornar nije predvavao. Zategao je odbranu i uz pomoć Marka Jeremića i Vladimira Mihailovića ponovo smanjio minus na četiri poena. Do kraja su ostale 122 sekunde. Nisu Barani ipak imali snage za preokret.

Ekipu Bahčešehira, koja je i prvi favorit za osvajanje Evropa kupa, do trijumfa je sa 17 poena i 11 skokova predvodio iskusni Oguz Savaš. Isti broj poena ubacio je Ben Bentil, dok su po 10 dodali prošlogodišnji MVP Evrokupa Džamar Smit, Erkan Jilmaz i Kartal Ozmizrak. Kod Mornara, koji je za tri šutirao 6/32 (18,8 odsto), 20 poena je za 19 i kusur minuta ubacio Mihailović, 15 je dodao Jeremić, dok je 11 ubacio Tejlor Smit.


tagovi

Sead ŠehovićMornar BarEvropa kupFIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara