Mitar Bošnjaković
Mitar Bošnjaković

Saznajemo: Partizan pregovara sa supertalentovanim Srbinom iz Reala

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 16:01

Crno-beli pregovaraju sa talentovanim košarkašem Real Madrida Mitrom Bošnjakovićem koji trenutno igra za juniorsku selekciju Srbije na Evrobasketu

Nastavlja Partizan Mozzart Bet da sklapa ekipu za narednu sezonu, a posle brojnih inostranih pojačanja, crno-belima je potreban i neki srpski košarkaš, a ozbiljno se gleda ektratalentovani Mitar Bošnjaković (17, 199) iz Real Madrida koji bi mogao da bude zalog za budućnost! Naime, kako saznaje Mozzart Sport, crno-beli već pregovaraju sa krilnim igračem koji trenutno igra za juniorsku reprezentaciju Srbije.

U pitanju je momak koji je ponikao u mlađim selekcijama Novog Sada, ali vrlo brzo ga je spazio Real Madrid koji ga je potpisao 2022. godine.

Izabrane vesti

Bošnjaković važi za jednog od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji, a prošle godine je bio heroj finala Evrobasketa u Nišu kada je doneo zlato Srbiji. Naime, on je u finalu protiv Španije imao 21 poen.

U biografiji Bošnjaković ima sa Realom titulu u juniorskoj Evroligi i to je bio jedan od boljih igrača u redovima Kraljevskog kluba sa prosekom od 11,2 poena i 5,8 uhvaćenih lopti. Igrao je i za tim Reala koji se takmiči u četvrtom rangu španske košarkaške piramide, postizao 10,3 poena po meču, dok je u U18 prvenstvu Španije bio na proseku od 7,9 poena u minuloj sezoni. Ima samo 17 godina i krajem avgusta će postati punoletan.

Zbog svega toga Partizan želi da ga vidi u svojim redovima pa i ne čudi činjenica da su ga kontaktirali i da su pregovori uveliko u toku. Naredni dani će pokazati da li će posao biti pozitivno okončan za klub iz Humske, ali svi znakovi za sada pokazuju da će Partizan dobiti ozbiljno pojačanje za budućnost!

Podsetimo da su skoro svi igrači iz prošle sezone napustili ekipu. Ostaje samo Balša Koprivica, ako dođe i Mitar Bošnjaković moglo bi da se priča o svetloj budućnosti crno-belih koji već imaju Aleksu Dimitrijevića koji takođe igra u ekipi sa Bošnjakovićem u juniorskoj selekciji u Finskoj gde je Srbija već izborila polufinale.


Što se tiče pojačanja. Ozvaničeni su već Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina. Dogovoreni su i brojni drugi igrači, ali će se sačekati sa njihovim ozvaničenjem. To su Arijan Lakić, Sterlin Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Mario Lakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis.


tagovi

Mitar BošnjakovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara