Savo Drezgić (Foto: MN Press)
Savo Drezgić (Foto: MN Press)

Savo Drezgić zablistao u Americi: Talentovani plejmejker nadomak tripl-dabla

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 10:38

Košarkaš crno-belih poneo epitet najboljeg igrača u pobedi DME Akademije nad Oranžvilom

Kada kao tinejdžer napustite sredinu i pride odete "preko bare", uglavnom je potrebno vreme da se priviknete na novu sredinu. Međutim, to ne važi i za Savu Drezgića. Talentovani plejmejker Partizan Mozzart Beta zabistao je tokom protekle noći, svega desetak dana nakon što se otisnuo na Floridu.

Drezgić je u pobedi svoje DME Akademije protiv Oranžvila (95:67) proglašen igračem utakmice, demonstriravši zbog čega važi za jednog od najtalentovanijih košarkaša Srbije u svom uzrastu partijom u kojoj je bio nadomak tripl-dabla.

Izabrane vesti

Srpski košarkaš je meč okončao sa 15 poena, 10 asistencija i osam skokova, a zabeležio je i dve ukradene lopte, odnosno jednu blokadu i tako na najbolji mogući način počeo da se dokazuje u akademiji za koju će nastupati do kraja maja.

Podsetimo, Drezgić je za Partizan Mozzart Bet debitovao prošle godine u završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu i od tada je povremeno dobijao priliku u ekipi Željka Obradovića, neretko i trenirao sa seniorskim timom crno-belih.

Prethodne sezone zabeležio je i tri nastupa u ABA ligi, isto koliko i u aktuelnoj pre nego što je otišao na Floridu, a za nešto više od šest minuta, koliko je u proseku provodio na terenu, beležio je 2,7 poena i jednu asistenciju.



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanSavo Drezgić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara