Komentari na vest

Savanović: Srpska košarka treba da se ugleda na Ajaks

R

Realno posmatrano

pre preko 2 godine

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali ima i do igraca, nije samo do klubova. Navijac sam Zvezde, pa cu evo navesti primere igraca iz Zvezde. Pokusala je Zvezda naprimer sa Tejicem, Rebicem i Guduricem, jedini je Guduric od njih nesto napravio, ove dvojice nema ni na mapi. Zatim se gurao Simanic godinama, covek je bio totalno nezainteresovan, zatim se pricalo o Radanovu, ispade i on prosek nista vise od toga. Potom je dosao Uskokovic, dobio odlicnu sansu prosle godine kada smo imali kadrovske probleme, nista pokazao nije. Pokusavali smo i sa povratnicima iz inostranstva (Radicevic, Jankovic, Ristic, Nastic) i niko nista uradio nije. Sada ove godine smo poceli sa Gusicem i Popovicem u timu, dobro igrali su samo par utakmica, nisu ni imali vremena nesto da pokazu, ali i to sto su igrali nista nisu uradili. Jednostavno ne vidim neke potencijale koji zasluzuju da se istrpe, bar ne kod nas u ekipi.
e

ewstbbb

pre preko 2 godine

U Fudbalu Ajax na tim igračima zaradi desetine miliona Eura a u košarci nema računice jer pravi talenti već sa 18-19 godina izlaze na NBA draft i šta imaju evropski klubovi od toga? Kome oni da stvaraju te igrače i šta je smisao toga onda uopšte?
K

Kosarkaski Grof

pre preko 2 godine

Slazem se sa tobom Savke , ali kako cemo dobiti dobre mlade igrace kada su svi poluproizvodi, Tejic ( kazu da je bio najbolji nas mladi igrac ). Rebic, Marinkovic, Sepa, Drca, Sinovec, Cvetkovic, Ristic, Radicevic koji ne moze da pogodi obruc protiv Zadra, ostali. Uglavmom odu na koledz, nista ne urade, vrate se u Evropu, slabo igraju, kao Jankovic, kojii nista nije pokazao u Zvezdi i Partizanu. Jedini za sada mladi potencijal je Jovic iz Mege. Nama trebaju mladi igraci kao sto su bili 2009 kada smo izgubili zlato od Spanaca ( Teodosic, Macvan, Velickovic, Markovic, ostali ), svi oni su imali visok nivo kosarke i mogli su da pariraju svima. Sada kosarkaske akademije nicu ko kladionice a kvalitet slab, ocito je do trenera koji hoce vece plate, i do mladih igraca koji hoce da budu odmah Lebron Dzejms. Erceg i Labovic se nesto nisu trudili, ali su imali dobar talenat i ubacivali su dosta poena. Danas nekako svi trce za parama , a niko da se posveti treningu i unapredjivanju. Koliko ima dece koja ne mogu da treniraju a zelela bi , nemaju para ( bio sam taj slucaj, i bio sam dosta dobar u rekreativnom smislu). Tepic prosek igrac , cak veoma slab uglavnom slabe partije, isto i Rasic, Kecman i Bozic. Danas su ocigledno bitna tri parametra, da si visok, imas 100 kila, i para da platis trening, da li imas sut, tehniku nije bitno, Pogledajte italijanske timove uvek su zadnji, i imaju lose igrace, Abas, Saketi, antitalenti. Petrovic, Divac, Kukoc su odmah pokazivali kvalitet, puno su trenirali, voleli su kosarku, ne toliko pare, i treneri su bili mnogo vise posveceni, Danas mlad igrac vec ima par manekenki, dobra kola, sve to pokazuje na instgramu, a slobodno ne moze da pogodi. Tako da dok igraci i treneri ne zavrnu rukave nema od toga nista uvek ce biti poluproizvodi. I da za Zvezdu je igrao Radosavljevic, imao je 18 godina igrao po 40 minuta, sut 1 od 8, slobodna pogodi tablu ili okrzne obruc, kako on sad moze biti talenat ?