Saša Đorđević (©MN Press)
Saša Đorđević (©MN Press)

Saša Đorđević se oprostio od Kine, otvoren put ka Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 14:04

Sada je samo pitanje vremena kada će posao biti zaključen

Danima se spekulisalo, sada sve ukazuje da će Aleksandar Đorđević postati novi trener Dubaija!

Trofejni trener i nekadašnji selektor Srbije danas se zvanično oprostio od kineske nacionalne selekcije, u kojoj je radio tokom poslednje dve godine. On je svoju odluku potvrdio na društvenim mrežama

Izabrane vesti

"Iskreno se zahvaljujem Federaciji Kine i divnim ljudima koje sam upoznao tokom dosadašnjeg rada. Želim sve najbolje trenerima, predsedniku Saveza Jao Mingu, kao i svim članovima tima i igračima. Napred tim Kina, vaš srpski brat će vas uvek podržavati", napisao je Đorđević.

To znači da je sada otvoren auto-put za potpis Aleksandra Đorđevića u Dubaiju koji će se naredne sezone takmičiti u ABA ligi. Biće to i prvi angažman srpskog stručnjaka u regionalnoj košarci!

Kako je generalni menadžer tima sa Bliskog istoka Dejan Kamenjašević rekao nedavno za Mozzart Sport, budžet tima biće oko četiri miliona evra i cilj nije da se ekipa gradi dovođenjem skupocenih pojačanja, već da se sve radi planski i postepeno. Aleksandar Đorđević je označen kao čovek za taj posao i očekuje se da bi posao mogao uskoro da bude ozvaničen.

Dve strane su pregovarale poslednjih dana i sedmica, ali tada još ništa nije bilo dogovoreno. Srpski trener je evropsku košarku napustio kao šampion Turske sa Fenerbahčeom, prethodno je osvojio prvenstvo Italije i FIBA Ligu šampiona sa Virtusom, kao i Kup Nemačke i Grčke sa Bajernom, odnosno Panatinaikosom. Reprezentaciji Srbije doneo je tri srebrne medalje, na Mundobasketu 2014, Olimpijskim igrama 2016. i Evrobasketu 2017. godine.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićKK Dubaikošarkaška reprezentacija KineABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara