Saša Ocokoljić (©KK Borac)
Saša Ocokoljić (©KK Borac)

Saša Ocokoljić: Novi tim Borca je spoj mladosti i iskustva

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 13:56

"Maltene je kompletno promenjen, s obzirom da su ostala samo dvojca igrača iz prošle sezone. Košarkaši su jako motivisani, dobro rade, a to je ono što nam je neophodno da lakše prevaziđemo poteškoće"

Gotovo tri sedmice je prohujalo od kada je prvi tim Borca Mozzart započeo da se priprema za novu sezonu, u kojoj će po peti put uzeti učešće u ABA ligi.

Prvi rival biće ruski Jenisej iz Krasnojarska, a duel dve ekipe biće realizovan na Zlatiboru, gde se gosti iz istočne Evrope pripremaju za novu takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Saša Ocokoljić, šef struke Borca Mozzart, ukratko se osvrnuo na dosadašnji deo priprema.

"Kao što je poznato, 5. avgusta smo krenuli sa grupom od devetorice igrača koje smo tog trenutka imali pod ugovorom. Radili smo 10 dana sa njima, na uvodnom delu priprema. Od 16, 17. avgusta su nam se priključili Gagić i Dejvidson, tako da smo proteklih sedam dana iskoristili za intenzivniji rad na samoj igri. Što se tiče toka priprema, uzimajući u obzir da još uvek nismo kompletni, zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem delu. Ako se ta okolnost ima u vidu, pohvalio bih želju i zalaganje igrača", rekao je popularni Sakson.

Razume se, biće potrebno vreme da sve dođe na svoje mesto.

"Tim je maltene kompletno promenjen, s obzirom da su samo dvojca igrača iz prošle sezone u timu. Košarkaši su jako motivisani, dobro rade, a to je ono što nam je neophodno da lakše prevaziđemo poteškoće u stvaranju nove ekipe i da što pre postanemo tim, a to je, naravno, najbitnije. Mislim da ćemo jedino tako biti sposobni da se izborimo sa velikim izazovima koji nas očekuju."

Strateg Čačana se dotakao i igračkog kadra.

"Potpisom Dijante Boldvina, čiji dolazak u Čačak očekujemo u utorak, definitivno smo kompletirali roster. On će biti osmo pojačanje. Kao što sam i najavio početkom jula, tim će biti spoj iskustva koje donosi i kvalitet, kao i mladosti, koja treba da donese novi i pozitivan impuls. Šestorica iskusnih igrača, Boldvin, Čarapić, Valinskas, Furmanivičius, Jošilo i Gagić, kao i sedmorica mladih igrača rođenih između 2001. i 2007. godine, a tu spadaju Dejvidson, Pavićevicć, Manojlović, Ćurčić, Nikolić, Radović i Janković, činiće naredne sezone tim Borca. Ovaj koncept je i sa sportskog i finansijskog aspekta naša realnost, ali i budućnost Borca. Naravno da zahteva i dozu strpljenja, ali i podršku publike u gradu."

Prvi izazov biće protiv ruske ekipe…

"Prva pripremna utakmica trebalo je da bude odigrana 22. avgusta protiv Bahčešehira, ali smo je otkazali zbog nekompletnosti. Protiv Jeniseja ćemo i dalje biti bez Boldvina, ali nam je svejedno plan da kroz pripremne utakmice podižemo formu za početak sezone. Idemo korak po korak, da svaki trening i utakmicu iskoristimo na pravi način, pa da spremno dočekamo prvu utakmicu ABA lige", završio je Saša Ocokoljić.


tagovi

Saša OcokoljićKK Borac ČačakABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara