Nikola Jokić i Dario Šarić (AFP)
Nikola Jokić i Dario Šarić (AFP)

Šarić u Denver došao zbog Jokića: On mi je veliki prijatelj, zahvalan sam što sam deo njegovog tima

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.24. | 22:09

"Ako ću da igram četvorku uz njega, moraću da se priviknem da više igram spolja, a ako me trener stavi u drugu petorku sa Džordanom, imaću zadatak da razvučem teren za njega i Vestbruka"

Nije Rasel Vestbruk jedini novi "kolačić" u timu Denver Nagetsa za narednu sezonu. Tokom leta se ekipi iz Kolorada pridružio i Dario Šarić.

Hrvatski reprezentativac je već veteran u NBA ligi, predstojeća sezona će mu biti deveta u najjačem takmičenju na svetu, a Denver posle Filadelfije, Minesote, Finiksa, Oklahome i Golden stejta, šesti klub. Na organizovanom Medija danu, momak iz Šibenika se obratio novinarima po prvi put kao igrač šampiona iz 2023. godine i odmah stavio svima do znanja zbog čega se nije dvoumio kada je stigla ponuda Denvera.

Izabrane vesti

“Denver je jedan od najboljih timova u proteklih nekoliko godina, osvojili su titulu, imaju prvu petorku koju je teško čuvati. Igraju sjajnu košarku, lopta se kreće, imaju veliku košarkašku inteligenciju, donose dobre odluke, ne samo jedan igrač, već svi. U Golden Stejtu sam igrao sličnu košarku, koju volim i u kojoj uživam. To me je približilo ovoj odluci, kao i igranje sa Jokićem”, rekao je Šarić.

Dugo se poznaje sa stasitim Somborcem.

“Neverovatan je, trostruki MVP, biti deo njegovog tima, videti kako utiče na igru, kako gleda na igru, donosi odluku, zahvalan sam zbog toga i veliko mi je zadovoljstvo. Igrali smo jedna protiv drugog i kao mlađi nekoliko puta, videti kako postaje MVP putem koji su prošli svi igrači iz tog područja je neverovatno. Srećan sam zbog njega. Uvek je lepo pričao o Denveru, navijačima, situaciji ovde, kakvu podršku je osećao još otkako je bio ruki, pa sve do MVP dana. Pričamo često, provodili smo vreme zajedno kada samo dolazio ovde sa timovima. Bilo je to sjajno iskustvo i Jokić je veliki prijatelj.”

Kako kaže, nije mogao da pretpostavi da će dostići ovakve visine.

“Teško je reći da sam pretpostavljao da će biti trostruki MVP, ali uvek ste mogli da vidite da ima košarku u malom prstu. Mogli ste da vidite da je to centar koji može da šutira, da igra, koji ima dobar osećaj. Nema toliko klinaca koji su imali takav osećaj, koji je pritom unapredio. Kada sam igrao protiv njega u ABA ligi, bio je sjajan na petici, posle toga je došao u NBA i Denver mu se prilagodio – i postao je šampion. Postao je trostruki MVP, ali mogao si uvek videti njegov talenat, da je jako dobar."

Što se tiče svoje uloge, spreman je da radi sve što se od njega traži.

“Imati Jokića u timu, ako ću da igram četvorku uz njega, moraću da se priviknem da više igram spolja, ako me trener stavi u drugu petorku sa Džordanom, imaću zadatak da razvučem teren za njega i Vestbruka, ako budem igrao na pet, trudići se da obavljam Jokićevu ulogu, da uključim sve i da budem pretnja sa spoljašnjih pozicija… Takav sam, tako volim da igram, učestvujem u više aspekata igre, prilagođavam se situacijama na terenu, tome ko će da igra, ko će biti povređen“, zaključio je Šarić.


tagovi

Dario ŠarićDenver NagetsNikola JokićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara