Sarajevo dočekalo prvu pobedu na Jadranu, Sparsi savladali Lovćen

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 20:02

Tek prvi trijumf domaćih nakon deset kola

Imali su Sparsi iz Sarajeva izuzetno uspešnu prethodnu sezonu na Jadranu, koju su završili porazom od MZT-a iz Skoplja u polufinalu plej-ofa. Međutim, ove takmičarske godine stvari ne da nisu iste, već su za čitavih 180 stepeni drugčije. Klub iz prestonice Bosne i Hercegovine dugih devet kola nije imao nijedan trijumf u drugom rangu na Jadranu, ali je katastrofu konačno prekinuo večeras. Lovćen nije mogao da dođe do pobede protiv fenjeraša – 69:67.

Prilično tvrda utakmica rešena je u uzbudljivoj završnici u kojoj su gosti čak imali lepu priliku da susret odvedu u produžetak. Memić je faulirao Popovića na šutu za tri poena, ovaj je morao da pogodi sva tri bacanja kako bi meč uveo u dodatnih pet minuta, ali je već prvo promašio, pa su tako pale u vodu sve nade gostiju.

Izabrane vesti

Generalno gledano bio je to susret pun uspona i padova u kojem su ekipe bile izjednačene gotovo u svim statističkim parametrima. I jedini i drugi pogodili su po osam puta sa distance i sa linije za slobodna bacanja, a „presudila“ je jedna dvojka manje koju su postigli košarkaši Lovćena.

Nakon nešto bolje prve četvrtine gostiju, Sparsi su uspeli da uhvate priključak u završnici druge. Iako su nakon trojke Vrapca poveli odmah na startu drugog poluvremena, prednost je tokom najvećeg toka drugog dela igre ipak bila na strani Lovćena. Međutim, na tačno minut do kraja Sarajevci su poveli i do samog kraja sačuvali prednost.

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je upravo Vrabac sa 17 postignutih poena, a istakao se i Nedim Buza sa dabl-dabl učinkom (14 poena, 10 asistencija). U gostujućoj ekipi najbolji su bili Popović sa 17 poena, te Hadžibegović i Đukanović sa po 16 poena.

ABA 2  LIGA - 10. KOLO

Utorak
Split – Helios 90:79
Sutjeska – Široki Brijeg 82:73

Sreda
Rogaška – Sloboda T. 87:74
MZT Skoplje – Novi Pazar 89:87

Četvrtak
Spars Sarajevo - Lovćen Cetinje 69:67
19.00: (1,85) Borac (-21,5) Dinamik (1,85)

Foto: ABA 2 liga (KK Spars Sarajevo / Mudinin Hodžić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara