Sale Đorđević odgovorio Mišku Ražnatoviću: Veštački kuk, zglobovi, tetive, kolena, stentovi... Premda...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 19:08

Legendarni as se osvrnuo na izjave košarkaškog menadžera o najvećoj generaciji u istoriji srpske košarke

Sa prosekom godina 22,5 su prošli put kakav verovatno nije nijedna generacija u istoriji evropske košarke. Igrali su u „izbeglištvu“, nosili se sa stvarima koje tadašnji protivnici nisu mogli ni da zamisle i ispisali najuspešniju stranicu u istoriji srpske klupske košarke. I to na nezaboravan način u čuvenom finalu protiv Huventuda u Istanbulu.

Partizanova generacija iz sezone 1991/92 je do danas ostala jedini srpski tim koji je pokorio košarkašku Evropu. Trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjem sekundu finala se popela na košarkaški Olimp gde mnogi drugi veliki timovi i igrači nikada nisu zakoračili. U srcima Partizanovih navijača je zacementirana kao najvoljenija svih vremena. Bio je to i početak veličanstvene karijere najuspešnijeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića...

Izabrane vesti

Tridesetak godina kasnije, poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović (56) je potcenjivački komentarisao Partizanovu najveću generaciju praveći paralele sa današnjom koašrkom.

„Sada je bolja košarka nego u to vreme. Jer nekada je u Evroligi bilo deset timova. Da Partizanov legendarni tim igra u sadašnjoj Evroligi, bio bi poslednji. Ne želim da omalovažavam velike talente poput Saše Danilovića ili Aleksandra Đorđevića. Koliko se sećam tada je bilo od 14 do 16 utakmica, sada ih ima 40. Sve je drugačije. Nekada ste morali da pobedite jedan italijanski ili dva španska tima. Sada je tu gomila španskih timova“, rekao je Ražnatović za litvanski Basket Njuz.

Kratak i efektan odgovor Ražnatoviću je stigao od junaka Partizanovog šampionskog tima iz 1992. godine. Legendarni as Aleksandar Đorđević se osvrnuo na Ražnatovićeve izjave i napisao na Tviteru:

„Verovatno… Ja imam veštački kuk, Sale operisao zglobove, Ivo tetivu i stent, Stragi 50-ak kilograma više, Rebarac stent ili dva, Dragutinu otišla kolena… A falio bi nam i Šarić puno... Itd, itd... A i svi smo već u pedesetim, ne baš u treningu i idealnim godinama, mada... Premda, hmmm“, poručio je strelac najpoznatije trojke u istoriji srpske košarke.



tagovi

Aleksandar ĐorđevićMiško Ražnatović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara