""
""

Sale kao Žoc, Pera i Leri!

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.08.16. | 02:44

Još jednu zlatnu stranicu košarkaške istorije ispisao je selektor Srbije plasmanom u finale OI

Aleksandar Đorđević već je nekoliko puta kao igrač, ali i kao trener ispisivao stranice košarkaške istorije. Pobedom nad Australijom u polufinalu Olimpijskih igara dodao je još jedno zlatno poglavlje.

Izabrane vesti

Naime, postao je tek četvrti čovek u istoriji koji je osvojio medalju na Igrama kao igrač i kao selektor. On je 1996. godine u Atlanti u dresu Jugoslavije osvojio srebrnu medalju. Odličje barem istog sjaja garantovano mu je i sada u Rio da Žaneiru kao selektoru Srbije.

Pre njega to je pošlo za rukom sjajnom Željku Obradoviću. Popularni Žoc je 1988. godine kao igrač Jugoslavije osvojio srebro u Seulu, a osam godine kasnije isti uspeh je ostvario na već pomenutim Igrama u Atlanti.

Legendarni hrvatski košarkaš Petar Skansi takođe je u ovom probranom društvu. On je 1968. godine u Meksiko Sitiju kao reprezentativac Jugoslavije stigao srebra, a 1992. godine bio je selektor Hrvatske koja je poražena u finalu od Drim Tima.

Čast ostatka sveta u ovoj priči brani Amerikanac Leri Braun. On je 1964. kao igrač bio olimpijski šampion u Tokiju, a 40 godina je kao selektor u Atini stigao do bronze.

 

 

 

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko ObradovićSrbijaRio 2016Petar SkansiOI Rio 2016.Leri Braunkošarkaši SrbijeAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara