Premijer liga i VAR - baš loša kombinacija! Arsenalu tri boda posle milimetarske situacije i petominutnog pregleda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.03.20. | 18:00

Inače, vrlo siromašno popodne u engleskom prvenstvu

Premijer liga i VAR sistem - ovako više ne može! Otkako je uvedena video asistencija u moderni fudbal potpuno je uništena svaka draž igre koje sve više postaje neprepoznatljiva... Bar kada asistenciju pružaju arbitri iz Premijer lige. 

Može Arsenal bukvalno samo da zahvali gospodi iz Stokli Parka, gde su smeštene sudije koje kontrolišu VAR, na tome što su dobili Vest Hem, inače pitanje da li bi do gola stigli i za dve utakmice da su igri pristupili istim tempom. Arsenal je do trijumfa u lokalnom derbiju stigli "na gurku" isključivo zahvaljujući petominutnoj proceni situacije da li je Mesut Ozil bio u ofsajdu pre nego što je Aleksandru Lakazetu prosledio loptu za gol u 80. minutu. Nije stvar u tome što je odluka bila dobra, već što se radi o milimetarskom povlačenju linije, što nije prvi put da se dešava u Premijer ligi i zbog takve primene VAR sistema ponovo je odluka direktno uticala na konačni ishod! Arsenal je na kraju nekako stigao do minimalca (1:0) za nastavak niza bez poraza koja je sada na osam utakmica. 

Izabrane vesti

Vest Hem je po svim parametrima zaslužio jedan bod. Arsenal jeste dominirao u posedu (70-30%) i imao drastično veći odnos upućenih dodavanja (616-247), ali u prvom poluvremenu nije uputio NIJEDAN šut u okvir gola, mada je Sokratis zaljuljao prečku posle dobrog centaršuta s desnog boka, dok su gosti iz ono malo lopte u nogama uspeli da priprete Lenu, ali bez nekog značajnijeg efekta. Rezultat se jednostavno nije menjao. Nule na semaforu zadržale su se sve do 80. minuta, kada se dogodio kobni momenat o kojem će se zaista pričati narednih dana. Dok navijači Arsenala slave što je jedna odluka VAR sistema bila konačno u njihovu korist, u Vest Hemu imaju razloga da budu ljuti, jer im bukvalno svaki bod u borbi za opstanak život znači. A, danas su zbog jednog milimetra ostali bez nerešenog ishoda koji bi ih bar trenutno odvojio od glavnih konkurenata za opstanak!

Aleksandra Lakazeta nije mnogo brinulo ništa drugo osim to da mu gol bude priznat, a kada je sudija Etkinson pokazao na centar, proslavio je pogodak s mnogo emocija, dok su fudbaleri Vest Hema protestovali na odluku. I ona, ponavljamo, jeste bila dobra, ali način na koji se VAR sistem koristi definitivno je pogrešan i nešto mora da se menja... Pogotovo jer ovakvi detalji mogu da budu sudbonosni za neke klubove...

Inače, u Premijer ligi viđeno je vrlo siromašno popodne, uz tek četiri gola na pet utakmica. Vulvsi su razočarali svoje navijače remijem bez golova protiv Brajtona čime su izgubili mogućnost da se bar trenutno poravnaju sa Čelsijem na četvrtoj poziciji. Gostima će ovaj bod trenutno mnogo više značiti u smislu borbe za opstanak. Jer, kada pobeda već nema, svaki bod je važan. A, u minulih pet kola ovo je četvrti...

Dok su Vulvsi kiksnuli, Šefild junajted je minimalcem slomio Norič i sustigao tim s Molinoa na deobi petog mesta! Jedini gol na meču delo je Bilija Šarpa. Igrao se 36. minut kada je Šarp dobro ispratio centaršut Džona Lundstrama i poslao glavom loptu po sredini gola, a Tim Krul je posle herojskih odbrana u petom kolu FA kupa protiv Totenhema ovog puta ostao nemoćan...

Njukasl je trijumfom na gostovanju Sautemptonu takođe s minimalnih 1:0 uplivao u mirne vode pred završnih devet kola u engleskom šampionatu. Heroj severa je Alan Sen Maksimen koji je pokupio ničiju loptu i poslao je pravo u mrežu, dok je na semaforu ostalo još nešto više od desetak minuta do kraja. Sautempton, koji je od 28. minuta ostao bez Đenepa posle zasluženog crvenog kartona koji je VAR sistem preobratio iz žutog zbog užasnog faula, nije mogao da se vrati u život. 

Njukasl je, inače, mogao i mnogo ranije do gola, ali je Metu Ričiju u 45. minutu promašio jedanaesterac i tako doveo svoj tim u fazu blage histerije... Srećom po njega, Sen Maksimen je bio na pravom mestu, u pravo vreme, pa je Njukasl kući odneo veliku i važnu pobedu. 

PREMIJER LIGA - 29. KOLO

Subota

Liverpul – Bornmut 2:1 (2:1)
/Salah 25, Mane 33 – Kalum Vilson 9/

Arsenal - Vest Hem 1:0 (0:0)
/Lakazet 80/

Kristal Palas - Votford 1:0 (1:0)
/Aju 28/

Sautempton - Njukasl 0:1 (0:0)
/Sen Maksimen 79/

Šefild Junajted - Norič 1:0 (1:0)
/Šarp 36/

Vulverhempton – Brajton 0:0

18.30: (2,75) Barnli (3,20) Totenhem (2,65)

Nedelja
15.00: (1,90) Čelsi (3,50) Everton (4,10)
17.30: (5,10) Mančester Junajted (3,70) Mančester Siti (1,70)

Ponedeljak
21.00: (1,40) Lester (4,80) Aston Vila (7,75)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara