Birmingemovo čudo od deteta i njegovi roditelji viđeni u Karingtonu, dočekao ih ser Aleks lično

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.03.20. | 10:40

Junajted se uozbiljio posle najava da je Dortmund spremio 35.000.000 evra, Džad Belingem sve bliži transferu u Junajted kojim će postati ubedljivo najskuplje plaćeni 17-godišnjak u istoriji fudbala

Ideja sportskog sektora Mančester junajteda da Birmingemovom čudu od deteta Džadu Belingemu nadene etiketu najskuplje plaćenog 17-godišnjaka u istoriji fudbala počinje da dobija svoje konture. Samo nekoliko dana pošto je Nemačkom odjeknula priča da će ga Dortmund učiniti i najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji, Mančester junajted otišao je korak dalje i navodno Belingema pozvao u svoj trening centar Karington uz prethodnu dozvolu čelnika Birmingema.

Ostrvski mediji su ove tvrdnje potkrepili fotografijama Belingemovih roditelja kako u ponedeljak po podne napuštaju Junajtedov trening kompleks sa trećom osobom kojoj se ne vidi lice pošto se krije iza suvozačevog sedišta na kojem je sedela njegova majka.

Izabrane vesti

Kasnije se došlo do saznanja da su Belingemovi bili na razgovorima sa Junajtedovim emisarima, a da ih je u Karingtonu dočekao niko drugi do ser Aleks Ferguson lično. Ideja je, navodno, da Junajted iskoristi Fergijevu reputaciju kako bi ubedili Belingemove roditelje, a pogotovo mladog Džada da je Old Traford najbolja sredina za njega. Odnosno - da je najozbiljnije shvaćena Dortmundova želja da nastavi sa filozofijom dovođenja najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope, poput Erlinga Halanda nedavno i Džejdona Sanča ranije, kao i Ašrafa Hakimija, Dan Aksela Zagadua, Julijana Branta...

Bum! Borusija Dortmund kupuje 16-godišnjaka za 35.000.000 evra

Mančesterom kruži priča da je Džadu i njegovim roditeljima ser Aleks lično pokazao sve blagodeti Karingtona, pre nego što su zajedno otišli u kancelariju na dalje razgovore. Koliko je Junajted ozbiljan potvrđuju i saznanja da je posle inicijalne ponude od 17.000.000 evra, što je svakako bila cena koju Birmingem nikako nije hteo da prihvati, spreman da podigne lestvicu na 40.000.000 evropskih novčanica pošto se otkrilo da Dortmund za njegov transfer sprema 35.000.000 evra, te spekulacija da ga je zaintrigirala ponuda sa Vestfalena. Što je gotovo ludost ako se uzme da Belingem s Birmingemom ima ugovor do juna 2021. godine.

Važna napomena u Belingemovom slučaju je ta da on profesionalni ugovor ne može da potpiše dok u junu ne napuni 17 godina. Do tada će se na zvaničnu objavu transfera čekati, a Junajted će učiniti sve kako bi pridobila Belingemovo poverenje i potpis. Ako bi prešao u Junajted za pomenutu sumu novca postao bi daleko najplaćeniji igrač svog uzrasta i prestići će Alešandra Pata za koga je Milan pre više od deset godina platio tadašnjih 24.000.000 evra. 

U međuvremenu Junajted je odneo još jednu malu pobedu na tržištu pošto je juče overio paraf sa supertalentovanim 20-godišnjakom Tahitom Čongom za platu od 2.000.000 evra. Čong je od letos bio najviše povezivan s Interom, ali je od Olea Gunara Solskjera dobio obećanje da će igrati, pa je tako dosad skupio 10 nastupa u prvom timu.

Belingem je otkrovenje sezone u Čempionšipu i igra vrlo dobru debitantsku sezonu. Postigao je četiri i namestio još tri gola za 2.317 minuta u igri, a odigrao je 32 od 37 utakmica u drugoj engleskoj ligi. Fudbalski kritičari ga vide kao jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Najbolje se snalazi kao centralni vezista, a ređe pokriva bočne pozicije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara