Šakota zazire pred put u Ljubljanu: Brzi su, imaju najveći broj poseda u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.11.19. | 14:26

„Mi smo u usponu forme“, poručuje Zvezdin strateg

Šansu da nastave niz dobrih rezultata košarkaši Crvene zvezde imaće na sutrašnjem gostovanju Olimpiji Cedeviti. Tim Dragana Šakote je vezao tri trijumfa, od toga dva u Evroligi, pa pun samopouzdanja odlazi u glavni gradu Slovenije.
„Igraju jako brzu košarku, statistički sa najvećim brojem poseda u celoj ABA ligi, što znači da moramo da imamo sličan pristup ovoj utakmici kao i sa Valensijom i da nađemo način da ih usporimo. Naša situacija je takva da u ovom trenutku tražimo samo pobede, kako bi poboljšali našu situaciju na tabeli. Sa druge strane, uzdamo se i u to da smo u uzlaznoj liniji, koliko god da je svaka utakmica nepredvidiva, posebno sa ovakvim rivalom, ali mi ne možemo drugačije da se postavimo u ovom trenutku“, rekao je Dragan Šakota.

Ono što crveno-belima sreću kvari je učinak u derbijima ove sezone. Tim sa Malog Kalemegdana je izgubio od Budućnosti i Partizana.
Jako teška utakmica, i u ovom trenutku za raspored u ABA ligi vrlo važna. Poznajemo se dobro sa većinom igrača Olimpije Cedevite, tu su i naši nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Marko, Jaka i Maik. Igraju dobro, bez obzira na poraz od Zadra, imali su vremena dobro da se pripreme za ovu utakmicu jer se nisu igrale utakmice Evrokupa prošle nedelje. Stil igre koji gaje je sličan onome što nas je očekivalo u četvrtak protiv Valensije. Brza košarka, mnogo napada, mnogo šuteva, i jasno je da ponovo moramo da budemo maksimalno dobri u onome što nam je davalo šanse da pobedimo, pa i pobede poput one u Kaunasu, a to je čvrsta igra sa puno energije. I prethodnih godina kada smo igrali u Sloveniji imali smo dobru glasnu podršku naših navijača sa tribina, pozivam ih I ovoga puta da budu uz nas u ovoj važnoj utakmici“, rekao je kapiten Branko Lazić.

Izabrane vesti

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara