Živi san o Skudetu

Vreme čitanja: 6min | ned. 09.02.20. | 12:24

Pobeda Verone nad Juventusom valorizovala je bod koji su Nebeskoplavi osvojili u sredu veče i sada imaju priliku da se približe Juveu na samo bod razlike

Izabrane vesti

Verona je s pobedom nad Juventusom vratila s kamatom ono što je Laciju uzela u sredu i sada je na igračima Simonea Inzagija da iskoriste priliku koja im se ukazala i približe se Juveu na čelu tabele na samo bod zaostatka. Neće biti nimalo lako, ne samo zato što je Parma jedna od najlepših realnosti u ovom šampionatu već zato što će Nebeskoplavi igrati bez polovine stratne postave (Sergej Milinković, Radu, Lulić, Korea, a najverovatnije i Lacari) dok će Ačerbi igrati zbog urgentne situacije na poziciji koja nije njegova. Na San Paolu se očekuje da Napoli nastavi pozitivnu seriju i da se približi zoni Lige šampiona tim pre što se u tim vraćaju Kulibali, Alan i naš Maksimović. U Breši se igra svojevrsna majstorica za očuvanje prvoligaškog statusa na kojoj će Dijego Lopez debitovati na klupi Lastavica. Na Marasiju, Kaljari traži pobedu koja mu nedostaje više od dva meseca a Đenova slamku spasa.  

CAPUT MUNDI: Iste pare, suprotan rezultat – Derby della Madonnina u Interovoj supremaciji

PARMA - LACIO 

Lacio je noćna mora Parme. Tim sa Tardinija je izgubio sve mečeve od kako se vratio u Seriju A sa Nebeskoplavima i po pravilu je primao dva ili više golova. Moramo da se vratimo u 2012. godinu da bi pronašli poslednje radovanje nekadašnjih “Mlekadžija” protiv Lacija.  

Trener Parme D’Aversa neće moći da računa na golmana Sepea, Inglezea i Skocarelu. Kako su se stvari odvijale Parma je još i dobro prošla jer su se Kornelijus i Kuluševski oporavili. Danac bi trebalo da predvodi napad Parme dok će Kuluševski zbog predostrožnosti biti na klupi. Šansu bi ponovo trebalo da dobije Kaprari koji je u januaru stigao iz Sampdorije. 

Parma 4-3-3: Radu; Darmjan, Jakoponi, Alveš, Galjolo; Ernani, Brugman, Kurtić; Kaprari, Kornelijus, Kucka.

Lacio će se predstaviti u najdesetkovanijem sastavu od početka sezone. Sergej Milinković Savić i Radu su ostali u Rimu zbog kartona, Lulić i Bastos su povređeni, Korea je rovit, a nisu u najboljem stanju ni Lacari ni Kaisedo koji već duže vreme vuče povredu lista, ali steže zube igra. 

Pobeda Verone nad Juventusom, valorizovala je bod koji su Nebeskoplavi osvojili u sredu veče i sada imaju priliku da se približe Juveu na samo bod razlike i da nastave da gaje san o skudetu. Simone Inzagi već misli na meč sa Interom i zato je odlučio da poštedi Lulića a samo će u slučaju nužde rizikovati Koreu, Lacarija. Parolo će zameniti Milinkovića, Džoni Lulića a Ačerbi će preuzeti ulogu Radua dok će Luiz Felipe biti u ulozi centralnog defanzivca sa Patrikom koji će kompletirati liniju. 

Lacio 3-5-2: Strakoša; Patrik, Luiz Felipe, Ačerbi; Marušić, Parolo, Lejva, Luis Alberto, Džoni; Kaisedo, Imobile. 

NAPOLI - LEĆE 

Napoli je izašao iz tunela i sada se pred timom Rina Gatuza otvaraju različite šanse i putevi. Osim pobeda u Seriji A i plasmana u polufinale Kupa Italije,  dobre vesti su utrojile i sa oporavkom serije ključnih igrača: od Kulibalija i Maksimovića do Alana. Protiv Lećea će izostati samo Elmas (kartoni) i Gulam koji je takođe na pragu da se vrati u igrački pogon. 

Na strani Napolija je i tradicija, protiv Lećea su na poslednjih sedam mečeva ostvarili pet pobeda, remi i samo jedan poraz. Takođe, Napoli je protiv povratnika u Seriju A nanizao 15 uzastopnih pobeda na San Paolu. Što se tiče sastava, Gatuzo ne razmišlja samo o Lećeu već i o meču sa Interom u Kupu Italije, zato se pretpostvalja da bi Kulibali i Maksimović mogli na teren protiv tima Fabija Liveranija kako bi uhvatili ritam, to isto važi i za tek oporavljenog Alana. U napadu bi trebalo da vidimo od prvog minuta Politana umesto Kaljehona, dok su u baražu za mesto centarfora Milik i Mertens. 

Napoli 4-3-3: Ospina; Di Lorenco, Maksimović, Kulibali, Mario Rui; Alan, Deme, Zjelinski; Politano, Milik, Insinje

Trener Lećea Fabio Liverani želi da završi trijumfalno nedelju u kojoj je konačno zabeležio pobedu na stadionu Via del Mare i u kojoj je osvojio prestižno priznanje “Srebrna klupa”, kao najbolji trener u Seriji B u prethodnoj sezoni. Inače, Leće dolazi prilično oslabljeno na San Paolo pošto su povređeni golman Gabrijel, Tahcidis, Babakar, Farijas i Mekarijelo. 

Leće 4-3-1-2: Vigorito; Rispoli, Lučoni, Rosetini, Donati; Majer, Dejola, Barak; Saponara; Lapadula, Falko. 

ĐENOVA - KALJARI 

Đenova traži drugu pobedu u 2020. godini posle dva uzastopna remija od kojih onaj sa Atalantom u Bergamu nosi posebnu težinu i budi nadu među pristalicama Grifonea da se može stići do luke spasa u ovoj sezoni. Đenova neće moći da računa na suspendovanog Romera i Behramija dok će povređeni Lerager biti spreman tek za tri nedelje. 

Trener Nikola je promešao karte i polovina početnog tima je još uvek enigma, čak i za same igrače Đenove. Praktično su sigurni samo golman Perin, kapiten Krišito i Mazijelo koji je iz Atalante stigao u januarskom prelaznom roku. 

Đenova 3-5-2: Perin; Biraski, Sumaoro, Mazijelo; Giljone, Kasata, Šone, Sturaro, Krišito; Sanabrija, Pinamonti

Kaljari ne zna za pobedu u Seriji A više od dva meseca: poslednji trijumf  je onaj vatrometni nad Sampdorijom 4-3. Međutim, na poslednja tri odmeravanja snaga sa Đenovom, Kaljari je izašao dva puta sa tri boda u džepu a jednom je remizirao. Na Marasiju neće biti Čigarinija (kartoni) i povređenih Roga, Pavoletija i Čepitelija. Maran ima samo dve nedoumice u odbrani gde za mesto desnog beka konkurišu Farago i Kačatore i centralnog defanzivca gde su u trci Valukijevič i Klavan. 

Kaljari 4-3-2-1: Kranjo; Farago, Pisakane, Valukijevič, Pelegrini; Nandez, Oliva, Jonita; Najngolan, Žoao Pedro; Simeone. 

BREŠA - UDINEZE 

Ovog popodneva će na Rigamontiju debitovati treći trener Breše u ovoj sezoni Dijego Lopez, stari poznanik gazde kluba Čelina, još iz dana kada su obojica bili u Kaljariju. Breša nije uknjižila tri boda od meča sa Lećeom polovinom decembra i u 2020-oj je upisala samo jedan bod na svoj konto na tabeli. 

Novi kormilar  Breše neće odmah izvršiti revolucionarne promene što se tiče formacije i postavke igre, tako da se očekuje povratak Balotelija koji je izdržao suspenziju zbog crvenog kartona protiv Kaljarija. U timu neće biti kapitena Toregrose (kartoni) a za mesto pored Super Marija u napadu su u baražu Donaruma i Aje. 

Breša 4-3-1-2: Joronen; Sabeli, Mateju, Čanselor, Martela; Bizoli, Tonali, Desena; Špalek; Baloteli, Aje. 

Udineze stiže u Brešu sa bremenom četiri uzastopna poraza u prvenstvu,  ali i sa serijom od tri uzastopne pobede nad Lastavicama na njihovom stadionu. Za razliku od Breše, Udineze je igrom zaslužilo više od nule bodova u poslednja četiri kola. Problem Udnezea je neefikasnost njegovih igrača koji muku muče da zatresu mrežu. Frijulani rade sve dobro do poslednjih 20 metara kada im po pravilu nedostaje završni udarac, na tri od poslednje četiri utakmice nisu uspeli da zatresu mrežu. 

Protiv Breše trener Gori neće moći da računa samo na Samira, svi ostali igrači su na raspolaganju a jedina nedoumica je da li da ponovo proba sa Nestorovskim umesto Lazanje u potrazi za golovima koji nedostaju. 

Udineze 5-3-2: Muso; Larsen, Bekao, De Majo, Nujtink, Sema; De Paul, Mandragora, Fofana; Okaka, Lazanja. 

ITALIJA 1 - 23. KOLO:  

Petak

Roma - Bolonja 2:3 (1:2)
/Densvil ag 22, Mhitarjan 72 - Orsolini 16, Berou 26, 51/

Subota

Fiorentina - Atalanta 1:2 (1:0)
/Kjeza 32, Malinovski 72 - Zapata 49/

Torino - Sampdorija
/Verdi 55 - Ramirez 70, 75, Kvaljarela 79 penal/

Verona - Juventus 2:1 (0:0)
/Borini 76, Pacini 86 penal - Ronaldo 65/

Nedelja

12.30:  (2,70) Spal  (3,25)  Sasuolo (2,65) 
15.00:  (1,23) Napoli  (6,50)  Leće (12,00) 
15.00:  (2,80) Breša (3,25)  Udineze (2,55) 
15.00:  (2,50) Đenova  (3,30)  Kaljari (2,85) 
18.00: (4,60)  Parma  (3,60)  Lacio (1,80) 
20.45:  (2,00) Inter  (3,45)  Milan (3,80) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara