Kao furija: Đoković sa pola gasa do drugog kola Dubaija i duela sa Kolšrajberom

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.02.20. | 17:23

Najboljem teniseru sveta bilo je potrebno svega sat vremena da stigne do trijumfa protiv Tunišanina

Brzo, lako i efikasno! Novak Đoković je na najbolji mogući način započeo turnir u Dubaiju rutinskom pobedom nad Malekom Đazirijem sa 2:0 (6:1, 6:2). Svega sat vremena bilo je potrebno najboljem teniseru sveta da stigne do trijufmfa, a u drugom kolu igraće protiv Filipa Kolšrajbera, koji je ranije tokom dana savladao Mohameda Safvata.

Nije se Srbin pošteno ni oznojio protiv 260. tenisera sveta, a meč je već bio gotov.  Bilo je jasno da je najbolji teniser sveta maksimalno skoncentrisan ušao u meč, sa željom da što pre završi posao i spremno dočeka duel sa Kolšrajberom. Turnir iz kategorije 500 igra se za nagradni fond od 2.800.000 dolara, a Novak je ovaj turnir osvajao četiri puta (2009, 2010, 2011, 2013).

Izabrane vesti

Srpski igrač započeo je 279. nedelju kao najbolji teniser sveta, a trijumf nad Tunišaninom doneo mu je 14. uzastopnu pobedu u 2020, odosno 17. ako se računa i kraj prethodne sezone.

U prva dva gema 36-godišnji Đaziri pružio je kakav-takav otpor, ali je Đoković u prvom protivničkom servis gemu uspeo da stigne do brejka, tako što je iskoristio treću priliku.

Pao je vrlo brzo Đazirijev nivo igre, pa je srpski teniser bez problema stigao do 5:0. Delovalo je tada da je Tunišanin zalutao na turnir, za koji je dobio specijalnu pozivnicu. Trenutno 260. reket planete na semafor je uspeo da se upiše tek posle šestog gema, a Đoković je sigurnim servisom stigao do vođstva u setovima (6:1) za svega 27 minuta.

Novak je nesigurno otvorio drugi set sa nekoliko neiznuđenih grešaka, pa je dozvolio protivniku da osvoji dva servis gema. Đaziri se uglavnom oslanjao na slajs udarce, a to mu nije pomoglo, pošto je Đoković u petom gemu napravio brejk. Prelepom bekhend paralelom došao je do tri vezane brejk lopte, a iskoristivši drugu stekao je vođstvo 3:2.  

Posle tog brejka Novak nije imao problema do kraja susreta, pa je posle svega sat vremena stigao do prilike da servisom okonča meč. Učinio je to na najatraktivniji način, as servisom, pa je na taj način zakazao duel sa Kolšrajberom

Đoković ima dodatnu motivaciju, pored turnira, da se pojavi u ovoj arapskoj metropoli, a to je i "zlatna", desetogodišnja rezidencijalna viza koju UAE, tačnije lično njegovo kraljevsko veličanstvo šeik Mohamed bin Rašid al Maktum izdaje samo posebnim ljudima koji pritom tamo poseduju nekretninu. Od sportista to su, pored Noleta Miralem Pjanić, Luis Figo, Roberto Karlos, Romelu Lukaku i odnedavno Kristijano Ronaldo. A uskoro bi trebalo istoj da se poraduju i Didije Drogba, Rodžer Federer i Erik Abidal.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara