Šakil O'Nil (AFP)
Šakil O'Nil (AFP)

Šakil navija za Embida, ali nije siguran da će uzeti MVP nagradu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 12:16

"Problem je nejasan kriterijum", ističe legendarni centar

Ligaški deo sezone u NBA se privodi kraju, timovi ulaze u završne borbe za plej-of, a čini se da glavni favoriti u MVP trci više neće moći da menjaju mišljenje glasača svojim izvedbama. Džoel Embid i Nikola Jokić će najverovatnije odmoriti pred plej-of, te se utisci polako svode.

Poslednji adut Kamerunca je partija sa 52 postignuta poena u pobedi 103:101 nad Bostonom, dok je iste večeri Jokić odigrao možda i najslabiji meč u sezoni (14 poena i 10 skokova). Šakila O'Nila je baš ta partija ubedila da nagrada treba da završi u rukama centra Filadelfije.

Izabrane vesti

Nije ipak siguran da će tako i biti.

"Impresivan je zaista, ali problem je nejasan kriterijum. Da li se gledaju pobede ili samo statistika? Morate da gledate na Janisa i Milvoki, oni imaju prvo mesto, Denver takođe. Nadam se da će Embid osvojiti i ta partija mi je učvrstila odluku. Sudeći po novim pravlima, nisam siguran", rekao je O'Nil.

Zaista se čini da borba za najveće individualno priznanje u najjačoj ligi sveta, nije bila neizvesnija. Embid je najbolji strelac lige sa 33,3 poena po nastupu, ali Jokićev uticaj na najbolju ekipu Zapada je ogroman. Praktično je sam doveo Denver do vrha konferencije prvi put u istoriji. Beleži gotovo tripl-dabl u proseku, što je za centra nezapamćen rezultat.

Na prethodnom preseku Kamerunac je imao blagu prednost, a ko će staviti "Majkl Džordan" trofej u vitrine, biće poznato pred kraj prve runde plej-ofa (druga polovina aprila).


tagovi

Šekil O'NilDžoel EmbidNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara