Na Tajvanu sve ide svojim tokom - počinje plej-of

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 10:01

Julon domaćin Paujanu u prvom meču doigravanja

Dok je svet u karantinu, na Tajvanu sve ide svojim tokom. Uključujući sportske događaje. Ligaški deo takmičenja u košarci je okončan, na red je došao plej-of. U finalu čeka ekipa koja je pokazala najviše u dve faze Tajvan Bir, a Julon Dajnos i Paujan nadmetaće se za pravo da postanu drugi finalista (11.00). Prvi koji stigne do tri pobede naći će se u borbi za trofej.

Pošto samo pet timova učestvuje u ligi, Julon i Paujan su ove sezone odigrali dosta međusobnih duela i znaju dosta jedani o drugima. Paujan je bio tri puta jači od Dinosaurusa u poslednja tri gostujuća meča, ali bitka za finale donosi drugačiji pristup i zato ovaj obrazac može lako da se prekine u prvom kolu doigravanja.

Izabrane vesti

U prvom delu turnira Julon je bio drugoplasiran, a u drugoj fazi "žuto-plavi" su dobro počeli, ali na kraju nisu imali dovoljno snage i na samom finišu ove faze izgubio je na četiri meča u poslednjih pet kola. Kao rezultat toga, domaćini su upisali sedam pobeda i zauzeli treće mesto, a u poslednjoj utakmici su izgubili od lidera Tajvan Bira (73:77).

Sa druge strane, Paujan je u prvom delu turnira završio van najbolja tri, a u drugoj fazi je vrlo dobro startovao, ali, nažalost, nije mogao do čelne pozicije. U odlučujućem meču sa Tajvanom Birom, sastav Bena Matkalfa doživeo je nokaut u vidu poraza (72:99), i nije se oporavio do kraja turnira. Rezultat je bio drugo mesto, a u poslednjem duelu gosti su drugi put zaredom izgubili od glavnog kandidata za presto (73:79).

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara