Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Sahranjen Dušan Duda Ivković uz prisustvo brojnih košarkaških velikana

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.09.21. | 12:21

Poslednje pozdrave uputili su Vlade Divac, Dragan Kićanović, Vasilis Spanulis, Žarko Paspalj, Željko Obradović, Predrag Danilović i brojne druge košarkaške ličnosti

Tužan dan za srpsku košarku i Srbiju uopšte, sahranjen je Dušan Duda Ivković.

Iza njega ostaće brojni rekordi, osvojeni pehari, zlatne i srebrne medalje, a pre svega ostaće ljudi sa kojima je sarađivao i koji su, kako je rekao Dimitris Itudis, prošli njegov Univerzitet života.

Izabrane vesti

Zato i ne čudi što su se na Novom groblju u Beogradu pojavile mnoge velike ličnosti iz sveta košarke. Od Vlada Divca, Žarka Paspalja, Predraga Danilovića, Željka Obradovića, Dina Rađe, Vasilisa Spanulisa, Dejana Radonjića, do Jureta Zdovca, Željka Rebrače, Dejana Tomaševića, Nikole Pekovića, Dimitrisa Itudisa, Stefana Markovića, Marka Kešelja, Pere Antića i mnogih drugih.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u 78. godini.

Ivković je bio selektor naše reprezentacije u dva navrata, od 1988. do 1996. i od 2008. do 2013. godine. Sa državnim timom je osvojio tri evropska zlata (1989, 1991 i 1995), kao i srebro (2009), osvojio je svetsko zlato iz 1990, srebro sa Olimpijskih igara 1988.

Tokom bogate trenerske karijere, koju je završio 2016. godine, trenirao je Partizan, Aris, Radnički sa Crvenog krsta, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskvu, Anadolu Efes. Njegova najveća ljubav bio je Radnički sa Crvenog krsta, za koji se borio do poslednjih godina svog života.

Slava mu i hvala!



tagovi

Dušan IvkovićVlade DivacŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara