Da poludiš od sreće, da pukneš od muke: Boka šampion, River najveći gubitnik sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 08:56

Karlos Tevez stavio tačku na jedno od najdramatičnijih završnica argentinskih prvenstava

Istopila se Bombonjera od sreće. Boka juniors je uradila ono što se do pre desetak dana činilo nemogućim. Osvojila je titulu prvaka Argentine ispred nosa najvećem rivalu Riveru, tako što je u završna dva kola nadoknadila tri boda zaostatka i prva prošla kroz cilj. Za opšte veselje na legendarnom stadionu i na ulicama Buenos Arijesa. Bar onih delova metropole koji podržavaju Đenovljane.

Boka je u poslednjoj rundi, pred svojim navijačima, savladala Himnaziju 1:0 i dočekala drugi vezani kiks Rivera, pošto je liders šampionata minulog vikenda na svom terenu odigrao samo 1:1 sa Defensom i justicijom, a sinoć nije pobedio ni Atletiko Tukuman (1:1), pa je prednost za koju se verovalo da je nedostižna nestala o čas posla. Ljuti protivnik je takve poklone znao da iskoristi i pošto je pre osam dana bio raspucan u Santa Feu (4:0) u borbi za titulu je slavio minimalcem. Odlučio je ko drugi nego Karlos Tevez, čiji je snažni šut sa 20-ak metara u 72. minutu bio vrhunac drame.

Izabrane vesti

Boka je osvojila 34. titulu prvaka Argentine, primakla se Riveru (36) i vratila mu za prošlogodišnji poraz u Madridu, kad je tim sa Monumentala postao prvak Južne Amerike. Čekala je bezmalo godinu dana na osvetu, sve vreme disala za vrat, igrala strpljiv i „tvrd“ fudbal i na kraju pretekla gradskog rivala. Sa 14 pobeda i samo tri poraza u 23 kola, ali i svega osam primljenih golova, sastav Migela Anhela Rusa apsolutno je zaslužio krunu.

A Karlos Tevez posle ovakve završnice da, možda, kaže zbogom fudbalu, jer mu u junu ističe ugovor i s obzirom da ima 36. godina, a da je po povratku iz Evrope doneo Boki četiri titule, deluje kao idealan trenutak da se penzioniše.
Bio sam gladan slave. Osetio sam da ponovo moram da se borim kao kad sam bio dečak. U međuvremenu sam se najpre borio sam sa sobom, ali i protiv mnogih stvari. Bilo mi je teško da se vratim korenima. Ova titula me podseća na prvu osvojenu u dresu Boke 2003. godine. Ovakve stvari me održavaju u životu“, emotivan je posle meča bio Karlitos, koji je pre susreta prišao klupi gostiju i poljubio – kako reče „za sreću“Dijega Armanda Maradonu, trenera Himnazije, a sve pred očima još jedne čuvene Bokine „desetka“, Huana Romana Rikelmea, sad u ulozi drugog potpredsednika.

Emocije na sve strane i fešta na Bombonjeri.

gallery

A na drugom kraju grada – kolaps. River je imao titulu u rukama. U završnu rundu ušao je sa bodom viška i pobeda nad Atletiko Tukumanom mu je garantovala naslov prvaka. Čak i remi, da Boka nije savladala Himnaziju, ali izabranici Marsela Galjardja su sve uprskali. Lane su pokazali da sjajno funkcionišu pod pritiskom, međutim, ove sezone, u dve situacije kad su bili blizu trona nisu uspeli na njega da zakorače. Protiv Tukumana su čak gubili (pogodak Havijera Toleda glavom posle kornera u 19. minutu), na vreme izjednačili (Matijas Suarez u 35), imali dovoljno vremena za preokret i – nisu uspeli.

Još jedan nervni slom doživeli su navijači kluba sa Monumentala, pošto su u novembru u nadoknadi vremena ostali bez titule prvaka Južne Amerike, ne zna se da li je bolniji taj poraz od Flamenga ili gubitak već zavedene titule, tek trener Marselo Galjardo je pokazao kako i u užasnim trenucima ume da bude veliki. Čak ni što su gosti tražili dva penala, a jedan im je gol poništen zbog ofsajda nije koristio kao izgovor.
Ostvario sam dobre rezultate u minulih šest godina, ali ovo je neuspeh. I ljudi će ga nazivati neuspehom. Spreman sam da slušam sve prljavo šta će o nama pričati, jer smo imali šansu da osvojimo titulu i nismo uspeli. Moramo da naučimo da živimo sa porazom. Boka je nečim zaslužila da bude prvak. Osvojila je više bodova, pobedila više utakmica pred kraj sezone i mora da joj se čestita“, pomirljivo će Galjardo.

To je za javnost. Verujemo da u njemu „kuva“. Treba ovo preživeti...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara