""
""

Rumunska liga na dlanu: Oradea igra najbolju košarku, Steaua preti, Kluž ulaže mnogo

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.16. | 16:48

"Naše ambicije su ispunjene jer nismo samo izborili opstanak već ćemo igrati i razigravanje", poručuje košarkaš Finiks Galacija Đorđe Tresač

Rumunska košarkaška liga prepuna je srpskih igrača i trenera koji imaju značajnu ulogu u tamošnjem šampionatu. Jedan od njih je i bek Đorđe Tresač koji za MOZZART Sport govori o trenutnim dešavanjima u zemlji naših severoistočnih suseda.
Da krenem od mog kluba Finiks Galacija koji trenutno igra u grupi gde se nalazi šest slabije plasiranih ekipa, ali smo na putu da obezbedimo plasman u plej-of zajedno sa Dinamom u kome je pomoćni trener Željko Bugarčić. U prvih šest ekipa Steaua je povezala deset pobeda i sad su drugi, kaže na početku razgovora za naš portal Tresač.

Izabrane vesti

Da podsetimo naše čitaoce ko je sve od naših igrača u Rumuniji?
Oradea je prva i u njoj nastupa Radovan Marković koga znamo iz Tamiša. Na drugoj poziciji je Steaua iz Bukurešta i tu je Marko Malina Marinović, a i Nikola Malešević iz Metalca, Aleksandar Rašić je napustio klub. Kluž je treći i tamo su Branko Jorović koji je zadobio povredu ligamenata. Pored njega tu su Adamović i Žigeranović. Mureš će voditi borbu za treću poziciju, a za njih nastupaku Gajović i Martinić. U Krajovi, koja je trenutno peta, su Đorđe Mićić, Radenko Pilčević i Mladen Pantić, trener Oliver Popović je zamenjen. Sibiu je šesti i poražen je od Krajove.

Pošto se završi još jedan krug takmičenja kreće plej-of sa osam ekipa?
Prve utakmice se igraju do tri pobede, dok je finale na četiri trijumfa. Po mom mišljenju Oradea igra najbolje i najlepše, sledi Steaua koja ih je u poslednjem meču savladala, ali su i oni mnogo menjali od trenera do igrača. Kluž je uložio mnogo novca, kao i Pitešti koji ima samo sedam pobeda u celoj sezoni. Naše ambicije su ispunjene jer nismo samo izborili opstanak već ćemo igrati i razigravanje, zaključio je Tresač.

Ovog vikenda igraju Kluž i Oradea, Krajova i Mureš i Sibiu protiv Steaue.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Đorđe Tresač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara