Rojal Ajvi (©FIBA Basketball)
Rojal Ajvi (©FIBA Basketball)

Rojal Ajvi: Kapa dole Srbiji, naišli smo na dobro podmazanu mašinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 13:30

"Oni su nas dokusurili trojkama kojima smo mi hteli da uspostavimo igru. Bogdanović ima neograničene mogućnosti šuta, Jović je šutirao 9/9 iz igre, 5/5 za tri", izjavio je selektor Južnog Sudana

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Delovali su košarkaši Južnog Sudana kao da su poleteli posle ubedljivog trijumfa nad Kinom, selektor Rojal Ajvi najavljivao je 40 ispaljenih trojki i borbu za iznenađenje, ali su onda doživeli bolno prizemljenje.

Izabrane vesti

Južni Sudan je praktično eliminisan, a Portoriku pobeda sprečava stvaranje kruga... Rojal Ajvi je skinuo kapu Srbiji za pripremu utakmice i način na koji je pobedila.

"Naišli smo na dobro podmazanu mašinu, pogodili su 17 trojki, retko gubili lopte, pogađali većinu upućenih šuteva, to je nemoguće braniti. Svaka im čast. Mi smo se borili do kraja, pokazali smo duh i ponos. Borićemo se dalje za nas i našu zemlju", rekao je Ajvi i dodao:

"Imali smo dosta problema sa organizacijom igre, oni su igrali čvrstu odbranu i čitali naše akcije. Nismo uspevali da pogađamo u visokim procentima, oni jesu i to je dosta uticalo da se ovako završi meč".

Nastavio je analizu utakmice pričom o tome kako je Srbija zaustavila najboljeg igrača Karlika Džonsa na samo tri poena.

"Oni su praktično izvukli naše najbolje igrače, izolovali ih. Gledali su video snimke, očigledno dobro se spremili za Karlika Džonsa. Plan im je uspeo. Uspeli su da ga dovedu do stanja frustracije. Sada mi moramo da pogledamo snimke i napravimo analizu kako bismo pomogli Karliku da povrati samopouzdanje".

Plan Južnog Sudana bio je da trojkama napadne senzaciju, ali se to obilo o glavu.

"Oni su nas dokusurili trojkama kojima smo mi hteli da uspostavimo igru. Bogdanović ima neograničene mogućnosti šuta, Jović je šutirao 9/9 iz igre, 5/5 za tri. Kapa dole za ono što su pokazali danas”.

Kaže Ajvi da pored Bogdanovića i Jovića ima još igrača koji mogu da budu deo NBA lige.

"Svi u timu mogu da šutiraju trojke, razumeju sistem, tempo, kako se otvara prostor. NBA je liga koja voli takve igrače, vidim ih još koji mogu da prođu u tom takmičenju”.

Kapiten Kuani Kuani čestitao je Srbiji na savršenoj utakmici.

"Svaka čast Srbiji. Dobar, iskusan tim, dobro su se spremili za nas i učinili da rano budemo u visokom zaostatku. Pokušali smo da uradimo sve što smo mogli da se vratimo, ali je odbrana Srbije igrala dobro, u napadu još bolje", poručio je Kuani.

Piše: Marija PANIĆ


tagovi

Mundobasket 2023Rojal Ajvi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara