Ražon Rondo i Lebron Džejms (©AFP)
Ražon Rondo i Lebron Džejms (©AFP)

Rivers i Rondo ponovo zajedno: Poslednja nada za titulu i zapušavanje usta kritičarima

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 11:49

Čuveni plejmejker na novom poslu

Sećamo se svi Ražona Ronda i njegovih magija u dresu Boston Seltiksa, kada je digirovao timom koji su činili Pol Pirs, Kevin Garnet i Rej Alen kao velika trojka. Bio je Rondo motor svake ekipe u kojoj je bio - nekada je bio i pametniji od trenera i čitao protivničke akcije kao đaci prvaci bukvar, pa je morao da lično reaguje na terenu i postavlja da odbranu kao da je on glavni trener.

Prepametan je bio Rondo kada je bio igrač i čak dok je bio na vrhuncu karijere pričalo se kako će jednog dana biti dobar trener. Nekoliko meseci posle zvaničnog povlačenja i popularnog kačenja patika o klin, Ražon Rondo je ušao u trenerski posao, i to u Milvoki Baksima.

Izabrane vesti

Bivši plejmejker Boston Seltiksa, Dalas Maveriksa, Sakramento Kingsa, Nju Orleans Pelikansa, Čikago Bulsa, Los Anđeles Lejkersa, Los Anđeles Klipersa i Atlanta Hoksa biće važan šraf u mašineriji koju Dok Rivers želi da pokrene sa mašinovođama Janisom Adetokumbom i Demijanom Lilardom, uz pomoćne konduktere i fizičke radnike koji guraju šampiona iz 2021. godine.

Nije otkrio Dok Rivers, koji ga je trenirao 2008. godine kada su osvojili titulu u Boston Seltiksima, šta će tačno raditi Rondo u njegovom stručnom štabu, ali je naglasio da će košarkaški svet 'videti dosta toga zbog Ronda'.

"On je najpametniji igrač kojeg sam ikada trenirao. Zna kada i šta treba da kaže i zna kada ne treba. Sjajan je timski igrač i organizator. Zabavan je i sjajno ga je imati u ekipi", objasnio je Dok Rivers.

Bivši student univerziteta Kentaki sada je na novom poslu i 38-godišnjak bi kao dvostruki NBA šampion trebalo dosta toga da donese franšizi koja i ne blista baš u poslednje dve godine, a pogotovo prošle sezone.

Ako ste zaboravili na Ronda, prisetite se da pored dve titule i zamalo nagrade MVP finala 2008. godine, ima i četiri učešća na Ol-staru i dva prva defanzivna tima 2010. i 2011. godine.

Dok Rivers, koji više nije toliko cenjen trener kao nekada, što govori i njegovo 22. mesto na listi najboljih trenera NBA lige, mora da posegne za svim mogućim rešenjima, kao što je jedno od njih mozak njegove šampionske ekipe od pre 16 godina.

Zdrav će biti Janis, zdrav će biti Lilard, zdrav će biti Midlton... Poslednji je voz za Bruka Lopeza, Bobi Portis mora da pokaže zašto je toliko plaćen, a Dok Rivers da totalno ne zamrlja svoj ugled i poštovanje, ako više NBA fanovi i imaju neko poštovanje za nekadašnjeg plejmejkera Atlanta Hoksa.

Mnogi bi umesto sjajnog pleja Hoksa spomenuli Doka kao oca Ostina Riversa, u pogrdnom smislu, pošto mu neki i dalje nisu oprostili što je progurao sina u Klipersima, iako je student univerziteta Djuk bio odličan koledž igrač i dobar u Nju Orleans Hornetsima.

Dok Rivers je navukao gnev navijača godinama u NBA ligi i sada ima priliku da im zapuši usta sa odličnom ekipom i odličnim stručnim štabom.

Videćemo koliko mogu Milvoki Baksi...


tagovi

Milvoki BaksRažon RondoNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara