Riki Rubio (©AFP)
Riki Rubio (©AFP)

Riki Rubio pred povratkom kući

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 13:01

Iskusni bek blizu dogovora sa Huventudom

Svuda pođi, kući dođi. Naputovao se Riki Rubio tokom košarkaške karijere, vraćao se u Minesotu i Barselonu, a uskoro bi mogao i ponovo da zaigra za Huventud, klub u kojem je sve počelo.

Iskusni bek trenutno razmišlja da li da u 34. godini okonča veliku karijeru ili ostane još neko vreme na parketu i posle 15 godina ponovo obuče zeleno-crni dres. Katalonski Sport piše da su pregovori u odmakloj fazi, kao i da Rubio dobro zna šta Huventud može da mu ponudi, ali i šta u Badaloni očekuju od njega.

Izabrane vesti

U prilog igraču ide to što bi bio u timu koji je rasterećen igranja Evrolige i zgusnutog rasporeda, ali bi velika očekivanja mogla da predstavljaju pritisak, jer se bi se od nekadašnjeg svetskog i evropskog prvaka tražile partije na visokom nivou, a ne rekreativna košarka.

"Ako i dalje želi da igra na najvišem nivou, La Penja je njegova kuća i perfektno mesto da zatvori krug. Nećemo žuriti, verujem da će se sve kockice poklopiti i da će njegova odluka biti najbolja po Huventud", izjavio je sportski direktor španskog kluba, Đordi Marti.

Riki Rubio se prošle zime vratio košarci nakon godinu i po dana pauze zbog mentalnih problema. Ponovo je obukao dres Barselone i u 13 nastupa u Evroligi prosečno beležio 4,7 poena, 4,3 asistencije i 3,2 skoka, dok je u španskoj ACB ligi odigrao 15 mečeva, sa prosekom šest poena, 4,1 asistencije, 3,1 skoka.

Ugovor sa Kataloncima istekao je 1. jula, a kako bi u miru odlučio hoće li nastaviti ili završiti karijeru, 33-godišnji Španac nije želeo da igra za reprezentaciju u olimpijskim kvalifikacijama, koje su uspešno prebrođene. I pored toga, Rubija verovatno nećemo gledati u Parizu, ali postoji mogućnost da ga navijači Huventuda ponovo gledaju u svom timu.


tagovi

Riki RubioHuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara