Reneses hvali Pena: Mnogo vredan momak, dosta je radio na šutu i dobro razmišlja

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.01.20. | 22:04

Legendarni stručnjak o pobedi nad Zvezdom, kadrovskih problemima, dobroj igri u Beogradu i oporavku srpskog plejmejkera...

Dok je kolega Dragan Šakota imao razloga za nezadovoljstvo, legendarni španski trener Aito Garsija Reneses je s tipičnom osmehom na licu kročio pred novinare u Štark Areni.

Zadovoljan, naravno, što je njegova Alba ostvarila dva brejka na "vrelim" terenima - u Pireju i Beogradu.  
„Srećan sam s pobedom, bolje smo se snašli u drugom poluvremenu. Ritam prvog dela utakmice nije bio za nas. Nismo igrali dobro u odbrani, ni u napadu nismo blistali, bez ritma. Dobro je što smo pobedili u Beogradu, dobar trijumf“, priznao je Reneses.

Izabrane vesti

Šakota ljutito: Da plačeš! Sikma se zezao s našim igračima, dupla nedelja nas pokosila

Alba je sezonu otvorila nešto lošije, ali se u poslednje vreme diže i ubeležila je tri pobede u minulih pet rundi...
„Počeli smo dobro, ali imali smo dosta kadrovskih problema. Imali smo dva-tri visoka igrača na listi povređenih jako dugo, mesecima. Onda i dvojica plejmejkera koji su se oporavljali nedeljama. Morali smo da uvodimo više naše mlade igrače. Sada više pobeđujemo jer nam se vratio i povređeni Pejton Siva. Oporavio se brže nego što se očekivalo. Centri su bili dobri, pomažu nam u rotaciji. Nadam se da ćemo nastaviti da idemo uzlaznom putanjom i pobeđujemo i dalje“.

Kakva je situacija sa Stefanom Penom, kako teče njegov oporavak?
„Počeo je da trenira, ali mora da još jača svoju nogu. Vrlo je pametan igrač, dosta vežba na svom šutu, ali je morao da radi sedeći, pošto nije mogao da stoji. Sada stoji i radi, mnogo je vredan. On dobro razmišlja na terenu i koristan je igrač“.

Sedmicu završavate s dva evropska brejka. Koliko vam je važno što ste odneli ovakve dve pobede i što vam je ekipa sposobna da u jednoj četvrtini postigne sedam trojki i podigne ritam?
„Nikad se ne brinem da li će ekipa da pobedi ili izgubi, bitno mi je da igramo dobro. Nama je važno da igramo dobru odbranu, a iz nje dolazi i kvalitetan šut i napad generalno“.  

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara