Rendolf: Istanbul je bio priprema za Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 11:43

"Igor Kokoškov je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio i mislim da će odraditi odličan posao u Finiksu", kaže košarkaš Real Madrida

Entoni Rendolf nije imao svoje veče u polufinalu protiv CSKA, ali je ove sezone bio odličan. Vrlo je dobar u odbrani i rešava probleme Reala u odbrani i skoku.

To može da bude veoma važno, pogotovo ako Fenerbahče bude imao probleme u defanzivniom skoku. Kada igra Rendolf onda je borba zagarantovana.

Izabrane vesti

Upravo o tome priča i pred finale Evrolige...
"Biće to velika borba. Moramo da izađemo tamo i da damo 100 odsto da bismo imali šansu da dobijemo utakmicu koja bi mogla da se rešava u poslednjim minutima", rekao je Rendolf za MOZZART Sport i Alo.rs.

Koje su prednosti Reala?
"Igramo sa svim igračima koje imamo. Svi imaju svoj doprinos i nekada mogu da nam donesu pobedu". 

Real je imao mnogo problema sa povredama. Pravo je pitanje da li je Kraljevski klub očekivao da se nađe u finalu Evrolige?
"Uvek očekujemo. Zato treniramo i za to se spremamo cele sezone. Da osvojimo titulu. Glavni cilj je da osvojimo titulu. Uvek smo verovali i sada imamo šansu da igramo finale".

Fenerbahče ima preko 10.000 navijača u Beogradu. Finale se igra na neutralnom terenu, ali će realno Fener biti domaćin.

Kao što je bio prošle sezone u Istanbulu.
"Biće kao prošle godine. Praktično nam je taj meč bio priprema za ovo finale", kaže Rendolf.

U centru pažnje će biti MVP sezone Luka Dončić. Kako se nosi sa pritiskom?
"Ne verujem da on oseća pritisak. On samo igra košarku. Pokušava da dobija utakmice, uživa u procesu i postaje sve bolji i bolji".

Rendolf je osvojio i Evropsko prvenstvo sa Slovenijom, radio je sa Igorom Kokoškovim koji je kasnije postao prvi evropski glavni trener u NBA.
"Verovatno najbolja godina u mojoj životu. To je nešto što ću zauvek pamtiti. Igor Kokoškov je jedan od najboljih trenera sa kojima sam radio i mislim da će odraditi odličan posao u Finiksu", rekao je Rendolf.

Foto: Star sport


tagovi

Entoni Rendolf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara