Rekord NBA lige i ovacije MVP za bivšeg igrača Mege... A nije Jokić (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.02.20. | 12:32

Adam Mokoka preko noći postao miljenik navijača Čikaga

Kaže stara narodna da se ne zna šta nosi dan, a šta nosi noć, a u njenu tačnost sinoć je mogao da se uveri i Adam Mokoka, nekadašnji košarkaš Mege, koji je doživeo da mu ceo Čikago skandira: MVP!

Ali, krenimo redom.

Izabrane vesti

Francuski bek nije prošao na draftu 2019, ali je svejedno uspeo da potpiše ugovor sa Čikago Bulsima s tim da mu nisu bili zagrantovani minuti u NBA ligi, pa je veći deo sezone proveo na kaljenju u Vindi Siti Bulsima u razvojnoj Dži ligi. Konačno je dobio priliku da debituje i za Čikago Bulse, ali u uvodnih 17 minuta rasutih na pet utakmica nije postigao ni koš.

A onda eksplozija francuskog beka u sudaru sa Nju Orleansom. Za svega pet minuta Mokoka je pogodio tri dvojke iz tri pokušaja, tri trojke iz tri pokušaja i prema podacima Elijas Sportskog Biroa postao prvi igrač koji je postigao 15 ili više poena za svega pet minuta na terenu u jednoj NBA utakmici!

Pobednik je doduše u tim trenucima već bio odlučen, Bulsi su se predali i dali minute rezervistima, ali Mokoka ih je baš iskoristio, pa se kako prenosi specijalizovani sajt Eurohoops uskoro celom dvoranom orilo: MVP, MVP!

Za početak, bar nek se ustali u Čikagovogm timu. U razvojnom timu je bio veoma dobar i u proseku beležio 9,3 poena, 5,7 skokova, 2,9 asistencija i 1,3 ukradenu loptu po meču.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara