Raspored pred baraž: Jedan trening i – utakmica

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 14:20

Šta može Tumbaković da uradi za četiri dana?

(26 dana do Osla…)

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se baš u veseloj atmosferi razišla nakon poslednje utakmice. Bio je to 17. novembar, meč sa Ukrajinom završen je remijem, a u poslednjem minutu primljen je gol i ispuštena pobeda – 2:2.

Izabrane vesti

Nije da bi tri boda donela bilo šta na takmičarskom planu Orlovima, ali je ostao igračima i stručnom štabu goruk ukus zbog toga što su imali želju da na kvalifikacije stave tačku pobedom. Da im taj trijumf greje srca do 26. marta i baraža u Oslu.

Vremena za dodatno uigravanje, za korekcije u igri, za uvežbavanje nekih specijala za Norvežane – nema. Od tog 17. novembra pa do 23. marta, Srbija neće imati nijedno okupljanje. Kalendar takmičenja koji je napravila UEFA je surov: ekipe koje će igrati u baražu Lige nacija okupiće se četiri dana pre polufinalne utakmice! Srbija je u startu u hendikepu u odnosu na Norvešku. Čak i sa tako malo dana za treninge, jedan će morati da potroši na putovanje za Oslo.

Srbija će se plasirati na Euro - kvota 2,70

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković priznaje da malo šta može da se učini za tako kratak period.
Pratimo formu, minutažu igrača. Okupljanje je 23. marta, imamo utorak za taj jedini trening, u sredu smo u Oslu, već u četvrtak je utakmica. Čak i da si mađioničar Dejvid Koperfild, teško da bi za taj jedan trening mogao da napravi nešto, ako nisi imao krajnje profesionalan pristup. Trudićemo se da napravimo kompoziciju onog što bi trebalo da rezultira na terenu”, rekao je Tumbaković u intervjuu za sajt nova.rs.

I onda se vraćamo na početak problema i jesenju priču da li je moralo baš toliko da se isprobava i kombinuje tokom kvalifikacionih utakmica ili je trebalo taj prostor da se iskoristi za uigravanje tima za baraž? Ali, taj voz je, u svakom slučaju, odavno prošao. Ostaje nada da će “gradivo” koje su učili kod Tumbakovića igračima da se “slegne” do Osla, pa da zaigraju mnogo bolje nego u prethodnim mečevima.

Ulog je ogroman: Srbija 20 godina nije igrala na Evropskom prvenstvu, a pred ovaj šampionat imala je dve prilike da se plasira. Jednu je ispucala u prazno, ostala je poslednja nada, koja mora da se “ukrade” u Oslu.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara