©Real Madrid
©Real Madrid

Realovi oblakoderi pod koševima: Ibaka ponovo u Madridu, raduje se tandemu sa Tavaresom

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 13:32

Iskusni centar potpisao jednogodišnji ugovor

Real Madrid je ovog leta evroligaški tron prepustio Panatinaikosu, a poraz u finalu očigledno je predstavljao šamar koji ne samo da je probudio kraljevski klub već ga je i motivisao da u NBA sastavu krene u phod povratka kontinentalnog trona.

Novi u nizu dokaza da će Ćus Mateo na raspolaganju imati kaznenu ekspediciju je vest da se u klub vratio Serž Ibaka koji je sa Madriđanima potpisao jednogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Radujem se povratku u Real. Znam kako je oigrati ovde i jedva čekam da ponovo obučem dres. Došao sam u Madrid da pobeđujem. Svestan sam da sa Realom imam mogušnost da osvojim sve što želim. Sviđa mi se pritisak koji ima ekipa jer je navikla navijače na pobede i uspehe", kazao je Ibaka i osvrnuo se na saradnju sa Tavaresom:

"Defanzivnim mentalitetom koji imamo i on i ja možemo da formiramo vrlo snažan tandem u Evropi, posebno u odbrambenom smislu".

Košarkaš koji je deo španskog giganta bio i 2011. godine, između dva mandata u Madridu je igrao za Orlando, Toronto, Los Anđeles Kliperse i Milvoki, a prethodne sezone se vratio u evropsku košarku zaduživši dres Bajern Minhena.

Ibaka je sa Reptorsima 2019. godine osvojio NBA ligu, dok je prethodnu takmičarsku godinu završio uz duplu krunu osvojivši Bundesligu i Kup Nemačke.

Bogatu karijeru Ibaka je ukrasio i reprezentativnim uspesima sa Španijom sa kojom je 2012. osvojio olimpijsko srebro, a godinu dana ranije se sa saigračima popeo na kontinentalni tron u Litvaniji.

Konkurenciju na centarskoj poziciji iskusnom košarkašu će predstavljati Valter Tavares i Eli Endijaj.

Ibakin potpis samo je još jedan u nizu koraka sportskog sektora Madriđana s obzirom na to da je Real u prethodnim nedeljama produžio ugovore sa Mariom Hezonjim, Džananom Musom, Valterom Tavaresom i kapitenom Serhiom Ljuljom, dok je istovremeno i angažovao Andresa Feliza i Ksavijea Rejtana Majsa.


tagovi

Serž IbakaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara