Usman Garuba (©AFP)
Usman Garuba (©AFP)

Real već gleda kako da povrati evropsku titulu: Garuba stiže umesto Poarijea

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 16:39

Španski centar blizu završetka trogodišnje NBA epizode i potpisa za klub u kojem je nastupao od 2017. do 2021.

Izgubio je madridski Real evropsku titulu od Panatinaikosa i brže bolje krenuo sa slaganjem tima za narednu sezonu u kojoj će za cilj imati da se vrati na krov Starog kontinenta. Prvo pojačanje moglo bi da stigne u reketu pošto su prema navodima "Eurohoopsa", čelnici "kraljevskog kluba" već ubedili Usmana Garubu da se vrati u matični klub za koji je igrao od 2017. do 2021. godine.

Španski reprezentativac je prethodne tri sezone bio deo NBA karavana u kojem je nastupao za Hjuston i Golden stejt uz povremene izlete u njihove razvojne timove. Ukupno je odigrao 105 utakmica u najjačoj ligi sveta uz prosečnu statistiku od 2,6 poena i 3,8 skokova. Takoreći, nije se posebno nadigrao, pa je povratak u Evropu donekle očekivan izbor, iako ima tek 22 godine.

Izabrane vesti

On bi u Real došao kao zamena za Vensana Poarijea kojem je istekao ugovor i na stolu ima jaku finansijsku ponudu Anadolu Efesa koju Madriđani ne mogu da ispariraju.

Očekuje se da deo tima ostane Valter Tavares kojem će izvesno biti ponuđen novi ugovor i da Garuba zajedno sa njim u narednim sezonama čini centarsku liniju najuspešnijeg evropskog košarkaškog kolektiva. Kao neko ko vrlo dobro poznaje okruženje i celokupnu organizaciju, sigurno da Garubi neće biti potreban period adaptacije.


tagovi

KK Real MadridUsman GarubaNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara