Real predvodi struju protiv Dubaija

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.04.24. | 17:31

Situacija oko ulaska u Evroligu se komplikuje za klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Očekivalo se da ulazak Dubaija protekne glatko u Evroligu, prvo preko Evrokupa, a potom u elitu. Ipak, stvari se drastično komplikuju za klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, barem kada su u pitanju navodi medija iz Španije.

Kako navode, već je postojala sumnja šta to Dubaiji konkretno može da donese pozitivno Evroligi, a prvi su glas sumnje digli Olimpijakos i Makabi. Sada međuti u čitavu priču ulazi Real Madrid koji predvodi struju zajedno sa Fenerbahčeom i Bajernom koji potpuno otvoreno ističu da za Dubaji nema mesta u Evroligi.

Izabrane vesti

Čak nije bilo ni planiranog glasanja oko ulaska Dubaija. Sve je odloženo i čitava situacija je i dalje na čekanju.

Isti mediji navodi da su 13 klubova bili na sastanku. To su  Real, Barselona, Baskonija, Makabi, Žalgiris, Efes, Milano, Fenerbahče, Asvel, Bajern, Olimpijskos i Panatinaikos. Doški se do zaključka da se čitava stvar prolongira.

Mnogi su istakli raznorazne razloge protiv ulaska Dubaija.

Ipak, Dubaji će naredne sezone igrati evropsku košarku i to preko ABA lige. Iako još uvek nije ozvaničeno, na skupštini regionalne lige je doneta odluka i naredne sezone će klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata igrati zajedno sa Partizanom, Crvenom zvezdom i ostalim klubovima ABA lige...


tagovi

KK DubaiEvroligaKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara