Zvanično: Plaza više nije trener Zenita

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 16:25

Najverovatnije će mu zamena na klupi ruskog tima biti zemljak Ćavi Paskval

Prethodnih dana vrtela se informacija da bi Đoan Plaza trebalo da napusti klupu Zenita, a danas je klub iz Sankt Peterburga potvrdio glasine na zvaničnom sajtu. U saopštenju se navodi da je ugovor sporazumno raskinut sa katalonskim stručnjakom. Ime potencijalnog naslednika već postoji, a to je Ćavi Paskval.

Pl​aza je u decembru 2018. preuzeo Zenit zamenivši na klupi Vasilija Кarasjova. Cilj španskog stručnjaka bio je da uvede tim u Evroligu, a to se desilo zahvaljujući specijalnoj pozivnici. Zbog činjenice da je Zenit imao spremljen jak budžet od 26.700.000 evra dobio je odrešene ruke pred početak aktuelne sezone, promenio kompletnu ekipu, kako bi tim bio konkurentan i u Evroligi i u VTB ligi. Međutim, nije baš sve išlo po planu. Zenit očigledno nije bio spreman na igru na dva fronta, pa su rezultati u tekućoj sezoni VTB lige blago rečeno katastrofalni.

Izabrane vesti

Ekipa iz Sankt Peterburga nakon 16 odigranih kola zauzima 11. mesto sa samo šest pobeda, a trenutno se nalazi u seriji od šest uzastopnih poraza u svim takmičenjima. Poražavajuće za klub koji ima treći najveći budžet u Rusiji – odmah iza CSКA i Himkija.

Ceh je platio Plaza, za koga je bilo priča još krajem prošle godine da je pred izlaznim vratima. Španski stručnjak je sa velikim uspehom vodio Unikahu, sa kojom je osvojio Evrokup, a isti pehar podigao je pre toga i kao trener Real Madrida. Sada se očekuje da ga na klupi Zenita zameni njegov zemljak, Ćavi Paskval, koji se i ranije tokom sezone dovodio u vezu.

Bivši trener Barselone i Panatinaikosa trenutno se nalazi u Malagi, gde će posmatrati Кup kralja, a čelnici Zenita trebalo bi u narednim danima da s njim pregovaraju oko potencijalnog ugovora. Španac je bez angažmana od kraja 2018. kada je raskinuo ugovor sa Panatinaikosom.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara