Kajl Gaj (MN Press)
Kajl Gaj (MN Press)

Real Madrid traži novog Džejsija Kerola, dva imena su u opticaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 20:48

Dovođenje ubitačnog šutera je prioritet za Kraljevski klub

Iako sezona još nije gotova i tek slede ključne bitke za trofeje, Real Madrid već jednim okom gleda ka letnjoj košarkaškoj pijaci i prioritet mu je dovođenje beka šutera koji garantuje poene sa distance.

Dva imena su u opticaju. Jedno je Kajl Gaj iz Tenerifa, a drugo Tajson Karter iz Unikahe, pišu španski mediji.

Izabrane vesti

Još od odlaska Džejsija Kerola, Real traga za profilom igrača koji je ubitačan u šutu za tri poena. Serhio Ljulj i Džanan Musa su trenutno prve šuterske opcije ali traži se još neko ko bi odigrao tu ulogu kako treba. Ljulj ima 37 godina i produžiće ugovor na još jednu sezonu. Musa ima još godinu dana ugovora i on je siguran. Ali Rudi Fernandez odlazi u penziju, a Fabijen Kozer će takođe napuniti 37 godina.

Prva želja je Kajl Gaj koji trenutno nosi dres Tenerifa. Amerikanac nije uspeo da izgradi NBA karijeru iako je u Majamiju imao neke svetle momente, pa je uoči prošle sezone stigao u Evropu i potpisao za Huventud. U Kataloniji je eksplodirao i letos kao veliko pojačanje stigao u Panatinaikos. Ipak, kod Ergina Atamana se nije uklopio, jedva da je i igrao, pa je ugovor raskinut usred sezone i Gaj je potpisao za Tenerife sa kojim je dogurao do finala FIBA Lige šampiona.

Španija mu očigledno prija pošto se preporodio u dresu kluba sa Kanara i ove sezone u ACB ligi prosečno beleži 14,5 poena po meču uz 40 odsto uspešnosti u šutu za tri poena. Ugovor u Tenerifeu mu ističe na kraju sezone i već je dobio ponudu za produžetak uz opciju da u junu može da ode ako dođe neka evroligaška ponuda i ako zainteresovani klub plati obeštećenje između 50.000 i 100.000 evra. Za Real to ne bi bila prepreka…

Druga opcija Madriđana ako ne dovedu Gaja je Tajson Karter koji igra drugu sezonu u Unikahi i beleži 11 poena u proseku pu utakmici u ACB ligi uz procenat šuta za tri poena od 35 odsto. Ipak, on je skuplja varijanta jer mu je klauzula veća.


tagovi

Kajl GajKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara