Davis Bertans (© FIBA)
Davis Bertans (© FIBA)

Real Madrid naciljao Bertansa, Grobari se nadali da bi mogao u Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 20:22

Kraljevski klub vidi Letonca kao zamenu za Geršona Jabuselea

Po svemu sudeći snažni Francuz Geršon Jabusele napušta Real Madrid i potpisuje ugovor za Filadelfiju u NBA ligi. Zbog svega toga, klub iz glavnog rada Španije je primoran da reaguje i dovede zamenu. Navodno, prema pojedinim najavama sa Pirinejskog poluostrva, prva meta je nekadašnji igrač Partizana, Davis Bertans.

Sjajni Letonski šuter je trenutno slobodan igrač pošto Šarlot nije produžio ugovor sa njim. Sada je navodno Real spreman da mu ponudi ugovor, iako još uvek nema konkretnijih informacija.

Izabrane vesti

Kada smo poslednji put proveravali status Bertansa kod njegovog agenta kada je još uvek bila aktuelna priča oko njegovog eventualnog povratka u Partizan, dobili smo odgovor da je NBA liga apsolutni prioritet kod Davisa i da već ima nekoliko ponuda.

Od tada je došuše prošlo više od mesec dana. Bertans još uvek nije potpisao za neki NBA tim, ali treba naglasiti da mu je angažman u SAD zaista primaran jer bi dvogodišnjim ugovorom došao do desete sezone u najjačoj ligi na svetu što samo po sebi nosi velike benificije.

Bertans je u NBA ligu 2016. godine kada je iz Baskonije otišao u San Antonio. Igrao je u Vašingtonu, Dalasu, Oklahomi i poslednji klub mu je bio već pomenuti Šarlot.

Pre svega toga afirmaciju je doživeo u dresu Partizana kod Duška Vujoševića gde je igrao od 2012. do 2014. godine. Bilo je spekulacija da bi možda mogao da se vrati u Humsku ove sezone, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.


tagovi

Davis BertansKK Real MadridGeršon Jabusele

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara