Ražnatović o SP: Previše kompromisa u sastavu tima, neadekvatna struktura sa četiri beka, dokrajčila nas neiskorišćenost Jokića, Bjelice, Micića i Milutinova

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 11:09

"Razumljiva je trka za rezultatom i mestom u Evroligi ali, po mom mišljenju, taj rezultat se može napraviti i sa kosturom domaćih igrača u kojem bi stranci bili nadogradnja", kaže poznati menadžer

Miško Ražnatović je čovek koji ima veliki uticaj u svetu košarke, zna mnoge stvari, drži brojne velike igrače i zato njegove reči uvek valja poslušati.

A u razgovoru za Sport Klub je govorio između ostalog i o petom mestu na prošlom Svetskom prvenstvu koje je održano u Kini. Izneo je svoja zapažanja, a očigledno mu se nije dopala struktura reprezentacije koju je vodio Aleksandar Đorđević.

Izabrane vesti

Kao i iskorišćenost Jokića, Bjelicu, Micića i Milutinova.
"Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas. Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača – mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom", rekao je Ražnatović za Sport klub.

Da li je problem za srpsku košarku to što u Crvenoj zvezdi i Partizanu ima toliko stranaca?
"Srbija ima odlične domaće igraće i nije košarkaška zemlja drugog reda poput recimo Poljske ili Mađarske, gde domaći igrači samo pomažu strancima. Razumljiva je trka za rezultatom i mestom u Evroligi ali, po mom mišljenju, taj rezultat se može napraviti i sa kosturom domaćih igrača u kojem bi stranci bili nadogradnja. Trenutnom postavkom dolazimo u situaciju da u zemlji, pored dva vodeća tima, ima još svega četiri do pet ozbiljnih sredina i da domaći igrači nemaju gde da igraju i da se razvijaju. Srbija je oduvek važila za košarkašku silu, ali to nije status koji je samoodrživ ukoliko ne bude prostora za domaće igrače da se razvijaju", rekao je Ražnatović za Sport Klub.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara