"Ratko Varda i Raško Katić"
"Ratko Varda i Raško Katić"

Ratko Varda spreman da okači patike o klin: Iz ove perspektive - penzija!

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.06.14. | 23:14

"Razmišljam o tome, dosta", rekao je za MOZZART Sport vremešni centar Mege

Ratko Varda i Raško KatićPosle 19 dugih godina, u kojim je Ratko Varda prošao sito i rešeto, narodski rečeno - od Partizana, preko NBA lige do Teherana, sada i Mega Vizure, 35-godišnji centar spreman je da kaže - dosta!

Košarkaši Mega Vizure nisu uspeli da izbore majstoricu u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige, pošto su u Hali sportova poraženi sa 101:95, čime je mladi tim iz Zemuna stavio tačku na ovu sezonu. 
"Mi smo dali svoj maksimum. Zvezda ima dosta jaču ekipu i jaču klupu, zato su i dovedeni tu, da igraju finale. Mi smo pokušali, ako ništa drugo bar da izborimo tu majstoricu pa šta bude - bude. Međutim, kao i svaki put do sada, i ovu utakmicu sa Zvezdom odigrali smo na jednu loptu i jako nam je malo falilo da dobijemo ovaj meč, ali dobro. To je za ove mlade igrače jedan veliki nauk i sigurno će u karijerama osvojiti mnogo titula i igrati mnogo finala. Zato i ne treba da žale za ovom sezonom, niti zbog bilo čega. Štaviše, smatram da je ova sezona bila fenomenalna i da smo pružili više nego što je bilo ko očekivao od nas", rekao je Varda posle utakmice.

Izabrane vesti

Evidentno je da je ekipi jako falila pomoć Micića i Dangubića u prvom meču, odigranom u Pioniru. 
"To je viša sila. Jednostavno, tako je sve to bilo organizovano ranije. Zbog poplava i celokupne katastrofe niko nije očekivao da će sezona trajati toliko dugo. Jesu nam nedostajali i verovatno bi tok te prve utakmice bio drugačiji da su oni bili tu, čak i u ovom susretu, da smo dobili taj prvi meč, ali eto... Nemamo za čime da žalimo. Zvezda je pokazala da je veliki tim, da su igrači skupljeni da igraju finale. A sad, da li će finale i dobiti to ostaje na njima i Partizanu".

Neizbežno pitanje, posle još jedne duge i iscprljujuće sezone bilo je - šta dalje?
"Kakvi su mi planovi?", upitao je Varda sa osmehom na licu, a zatim nastavio:
"Pre početka ove sezone planovi su mi bili, prevashodno da mojim klincima pokažem da u životu ne mora sve biti onako kako drugi kažu, nego kako ti odlučiš. Posle prošlogodišnje povrede 90 odsto ljudi govorilo je da više neću biti u mogućnosti da trčim normalno, a kamoli igram. Sve ovo je samo bila moja želja da dokažem ovoj deci da si u životu sam krojač svoje sudbine. Drugi razlog bio je naravno Deki (Dejan Milojević prim. aut.), jer sam s njim, otkad sam došao ovde 1991. godine igrao košarku, družio se i pomagali jedan drugom. On je definitivno drugi razlog zašto sam u Megi. Hvala Bogu, sve je ispalo lepo. Iskreno, malo mi je žao zbog Kupa, ali i za, bar, još jednom utakmicom sa Zvezdom. Ali ajde, sve je to sport".

Za kraj, prekaljeni centar nam je otkrio i da razmišlja o odlasku u penziju.
"Razmišljam, iskreno. Razmišljam dosta, u stvari. Videćemo, sve zavisi kako, posle narednih mesec ili dva pauze, koliko budemo imali, budem gledao na stvari. Iz ove perspektive, ako me sada pitate - penzija, ha-ha-ha. Videću kako će se stvari odvijati u narednom periodu", zaključio je Varda

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ratko VardaMega VizuraSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara