Skoti Vilbekin (©MN Press)
Skoti Vilbekin (©MN Press)

Raspucani Fenerbahče ponizio Efes, Vilbekin spakovao sedam trojki!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 20:58

Fener na pragu nove titule

Kako stvari stoje, moglo bi finale turskog prvenstva da se završi već u tri utakmice! Ponovila se slika sa prošlogodišnjeg otvaranja polufinala turskog prvenstva, Fenerbahče je ponovo zgromio Efes, sada kao gost.

Igrači Šarunasa Jasikevičijusa bili su očigledno prepuni motivacije da najvećem rivalu u Turskoj očitaju lekciju i naprave još jedan veliki korak ka osvajanju titule, pošto su rezultatom 101:70 slavili usred Sinan Erdem Doma i bukvalno ponizili Efes.

Izabrane vesti

Kako i ne bi, kada su utakmicu završili sa čak 18 pogođenih trojki uz impozantnih 69 odsto uspešnosti! Ne pamti se kada je jedna ekipa ovako dobro šutirala sa distance, a Fenerovi košarkaši iskalili su sav bes posle neuspelog pokušaja da se domognu finala Evrolige i eventualno budu u igri za evrokrunu.

Nema šta mnogo da se kaže za utakmicu u kojoj su gosti već tokom prve deonice imali čak 17 poena više. Kada su jednom stekli dvocifrenu prednost, više je nisu ispuštali do kraja. Štaviše, sa izuzetnom lakoćom odbijali su sve napade protivnika i posebno sjajnim izdanjem u drugom poluvremenu raspalili mu takav šamar, da će obrazi još dugo da bride...

Uz strašan šut, odbrana je takođe bila na vrhunskom nivou. U trećoj četvrtini Fenerbahče je dozvolio tek 13, u poslednjoj deonici 19 poena, ali generalno Efes je samo u drugom kvartalu uspeo da pređe granicu od 20 poena.

Strašnu utakmicu imao je Skoti Vilbekin. Ubacio je 24 poena, uz sedam trojki iz devet pokušaja! Dajšon Pjer upisao je 13 poena uz tri od tri sa distance, dok je Nik Kalates uz 13 poena imao i osam asistencija i takođe tri dalekometna hica, ali iz četiri pokušaja. Marko Gudurić je sa strane bodrio saigrače i imao šta da vidi, jednu od najboljih Fenerovih utakmica u celoj sezoni.

Kod Efesa Den Oturu ubacio je 21 poen, dok je Ilajdža Brajant spakovao 11 poena, devet skokova i četiri asistencije. Kao da se ugasila varnica koju je Tomislav Mijatović pokrenuo pošto je zamenio Erdema Džana, ekipa od onog poraza od Virtusa u plej-inu više nije ista, iako je u domaćem prvenstvu relativno lako stigla do finala...

Treća utakmica igra se u ponedeljak, a domaćin je Fenerbahče.


tagovi

Skoti VilbekinAnadolu EfesKK FenerbahčeNik Kalates

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara