Raspoloženi Džoker punio i dodavao, Bogdan namestio snajper (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.01.20. | 08:38

U pobedi nad Jutom centar Denvera upisao 28 poena i 10 asistencija. Sakramento slavio u malom derbiju Kalifornije

To može samo Nikola Jokić! Fantastični, a tako posebni centar Denvera je imao još jedno odlično veče na NBA parketima sa brojkama koje mogu da zbune onoga ko ne zna o kakvom se košarkašu radi.

Naime, iako igra na "petici" on je sinoć zabeležio više nego duplo više asistencija od skokova, što je mora se priznati zaista retko za videti nekog njegovih gabarita i pozicije u timu. Uz 28 postignutih poena as iz Sombora je dodao još četiri skoka, ali i 10 uspešnih dodavanja za nešto preko 34 minuta na parketu. On je tako, na svoj način proslavio poziv drugu sezonu za redom na vikend najvećih zvezda, popularni Ol star usput poguravši Nagetse do ne baš lako izvojevane pobede nad gostima iz Jute u Pepsi centru.

Izabrane vesti

Jokić je bio najbolji u redovima Denvera koji je gubio nakon prvog poluvremena, ali je odličnom trećom četvrtinom koju je dobio sa 33:22 stekao krucijalnu prednost koju je sačuvao do kraja. Najveći problem za odbranu domaćeg tima bio je rezervista Džeza, Džordan Klarkson koji je zabeležio čak 37 poena. Ali ni to nije bilo dovoljno njegovom timu.

I "srpski" Sakramento je zabeležio sinoć trijumf i to u malom kalifornijskom derbiju protiv jednog od najboljih timova lige, Los Anđeles Klipersa, a veliki doprinos dao je naš reprezentativni dvojac koji je bio i u startnoj postavi. Bogdan Bogdanović je zabeležio 15 poena i šest skokova uz odlične procente šuta (4-5 za tri). Nemanja Bjelica je bio blizu dabl-dabla pošto je ostvario učinak od devet poena i osam skokova, ali je tim iz kalifornijske prestonice predvodio Diaron Foks sa 34 poena i osam asistencija. U redovima oslabljenih Klipersa koji ne računaju na povređenog Kavajia Lenarda istakao se Lu Vilijams koji je "sa klupe" brojao do 22 poena.

Aktuelni šampioni NBA lige, Reptorsi uspeli su da trijumfuju na gostovanju Klivlendu rezultatom 115:109. Serž Ibaka je kod Toronta upisao 26 poena, tri manje Kajl Lauri, isti koliko i vođa Kavalirsa, Kevin Lov, ali i Kolin Sekston.

Vašington, i pored povrede Džona Vola je predvođen Bredlijem Bilom, koji je bio na dohvat tripl-dabla (34 poena uz po devet skokova i asistencija) je bez većih problema na svom parketu savladao Šarlot. U redovima Hornetsa istakao se Majls Bridžis sa 23 poena.

Softmor Tre Jang nastavlja da oduševljava navijače sa još jednim neverovatnim nastupom, i to na domaćem terenu. Fantastični plej je nanizao čak 39 poena, 18 asitencija i šest skokova u pobedi njegovih Hoksa nad Filadelfijom od 121:107. U redovima Siksersa najbolji je bio Australijanac Ben Simons koji je brojao do 31.

Gordon Hejvard je predvodio Boston u pobedi nad desetkovanim Golden Stejtom. Tim iz San Franciska praktično "tankuje" ovu sezonu ne bi li za sledeću oporavio najveće zvezde, ali i doveo visokopozicioniranog rukija. Naravno, zato i niže poraze, a u ovom sinoćnjem najbolji i redovima višestrukih šampiona bio je Dianđelo Rasel sa 22 poena.. Alen Smailagić je bio u protokolu meča, ali nije ulazio u igru. Kod pobednika najviše se istakao Hejvard sa 25 poena.

REZULTATI

Klivlend - Toronto 109:115
/Lov 23, Sekston 23 - 26 Ibaka/

Vašington - Šarlot 121:107
/Bil 34 p, 9 sk, 9 as - Bridžes 23/

Atlanta - Filadeldfija 127:117
/Jang 39 p, 18 as, 6 sk - Simons 31/

Boston - Golden Stejt 119:104
/Hejvard 25 - Rasel 22/

Denver - Juta 106:100
/Jokić 28 p, 10 as, 6 sk - Klarkson 37/

LA Klipers - Sakramento 103:124
/Vilijams 22 - Foks 34, Bogdanović 15, Bjelica 9/

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara