Janis Adetokumbo i Tristan Vukčević (AFP)
Janis Adetokumbo i Tristan Vukčević (AFP)

Rajaković oduvao Čarobnjake, perfektni Vukčević najavio blistavu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 09:32

Ubedljiva pobeda srpskog trenera protiv našeg krilnog centra

Vašington Vizardsi će gotovo sigurno biti najlošija ekipa ove sezone u NBA ligi, ali jedina dobra stvar što se tiče Čarobnjaka jeste što će srpski košarkaš Tristan Vukčević dobijati priliku da pokaže svoj potencijal.

Toronto Reptorsi, koje sa klupe vodi srpski trener Darko Rajaković, u noći između nedelje i ponedeljka deklasirao je Vašington Vizardse rezultatom 125:98 u pripremnom meču za novu sezonu NBA lige.

Izabrane vesti

Ništa se nisu pitali Vašington Vizardsi protiv raspoloženih Reptorsa i ubedljiv je bio Toronto, ali ono što nas više zanima i raduje je partija bivšeg košarkaša Partizana Tristana Vukčevića.

Odigrao je krilni centar osam minuta i upisao je 10 poena. Imao je perfektnu partiju, pošto je šutirao 3/3 za dva, 1/1 za tri i 1/1 sa linije za slobodna bacanja. Na 10 poena dodao je i jedan skok, što je bilo sjajno za limitiranu minutažu u predsezoni.


Do pobede su Reptorse predvodili RJ Beret sa 17 poena, Buše sa 13 i sa po 10 poena Dik, Olinik, Betl i Remzi, dok je kod Vizardsa najefikasniji bio Džordan Pul sa 16 poena. Drugi pik na draftu ove godine Aleksander Sar dodao je 15, dok je uz Vukčevića 10 poena imao i Bilal Kulibali.

"Ove sezone, nemamo zacementirane startere. Svi moji igrači, svih 15 košarkaša u rosteru su talentovani igrači i svi će se boriti za minute i pozicije. Vidim da ćemo ove godine biti skroz drugačiji i eksperimentisaću dosta ove sezone. Mnogima ću davati šansu da vidim šta mogu da pokažu i kako utiču na igru", rekao je Darko Rajaković posle utakmice.


Osim Toronta, ubedljivu pobedu ostvarili su i Detroit Pistonsi pomalo neočekivano, iako je predsezona.

Pistonsi su bili ubedljivi i slavili su protiv Milvoki Baksa rezultatom 120:87.

Do pobede su ih predvodili Džejden Ajvi sa 22, Vendel Mur sa 14, Kejd Kaningem sa 13 poena, Saser sa 12, Malik Bizli sa 11 i Ron Holand sa 10 poena.

U redovima Milvokija nije bilo Janisa Adetokumba, a što se tiče glavnih igrača na limitiranoj minutaži, Bobi Portis je ubacio 16, dok je Demijan Lilard dodao 15 poena.



tagovi

Tristan VukčevićDarko RajakovićToronto ReptorsVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara