""
""

Radonjić: Jesmo favoriti, ali iznenađenja su moguća

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.02.15. | 12:59

"Vilijams trenira po posebno programu, Dangubić se još uvek oporavlja, dok je kod Jovića evidentna pauza", poručuje strateg Crvene zvezde pred put u Niš

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da prihvata ulogu favorita na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i najavio da dvostruki uzastopni pobednik sa najvišim ambicijama odlazi u Niš.

"Igre koje smo pružali do sada, samo jedan poraz u ABA ligi i plasman u Top 16 fazu Evrolige, stavljaju nas u ulogu favorita i normalno je da želimo da nastavimo s dobrim partijama i u kupu. Ovo je takvo takmičenje gde su moguća iznenađenja, da autsajder eliminiše favorita. Moramo ozbiljno da pristupimo meču protiv Konstantina i mirno dočekamo polufinale", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Izabrane vesti

On je dodao da ekipa ima problema sa povredama, pošto je Branko Lazić dobio udarac protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.
"Vilijams trenira po posebno programu, Dangubić se još uvek oporavlja, dok je kod Jovića evidentna pauza. Odlazimo da pokušamo da odradimo što bolji meč protiv Konstantina i spremni dočekamo duel protiv Partizana. Najzadovoljniji bih bio kada bismo svi bili zdravi za taj duel".

Trener crveno-belih osvrnuo se i na mogući duel protiv večitog rivala u polufinalu.
"Partizan ima Pavlovića, igrača sa najvećim rejtingom u ABA ligi i najvećim iskustvom. Tu su Mačvan, Tepić, Milosavljević, Murić i niz mladih igrača koji su dugo u sistemu i imaju mnogo titula u karijeri. Pored njih, tu su i ostali timovi koji imaju ambicije u kupu, ali verujem da ćemo nakon tog polufinala nastaviti takmičenje i sačekati protivnika u nedelju", naveo je crnogorski stručnjak.

Na pitanje novinara da li očekuje nemile scene, kao što je to bio slučaj u Kragujevcu pre dve godine, Radonjić je rekao da se nada da će sve proći u najboljem redu.
"Voleo bih da ta četiri dana budu praznik košarke, da se uživa i na terenu vidi ko je bolji i da se čestita pobedniku. Nadam se da će biti tako", zaključio je strateg crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 21 sat igraju četvrtfinalni meč protiv domaćeg Konstantina.

(foto: MN Press)


tagovi

kup radivoja koraća 2015Dejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara