Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Radonjić: Defanzivno loš početak, na kraju su ofanzivni skokovi presudili

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.03.22. | 22:42

"Kumanđe da nauči da nije šoumen, već da se trudi da postane igrač", rekao je trener Albe povodom isključenja koje je zaradio centar tima iz Berlina

Dokazala je Alba još jednom da je kriptonit Crvene zvezde. Vezala sedmu pobedu nad srpskim šampionom u Evroligi i ugrozila mu šanse za plasman u plej-of (74:70). Loše su puleni Dejana Radonjića otvorili meč, ali su uspeli da se vrate, u par navrata i da povedu. Na kraju su dozvolili nekoliko ofanzivnih skokova rivalu u ključnim trenucima i tako potpisali kapitulaciju u Berlinu.

Trener tima sa Malog Kalemegdana je upravo loš početak i ofanzivne skokove rivala naveo kao ključne elemente poraza u glavnom gradu Nemačke.

Izabrane vesti

"Čestitke Albi na pobedi. Početak je defanzivno bio loš, napravili smo brojne greške i nismo imali dobar fokus. U drugih 10 minuta je bila drugačija priča, imali smo nekoliko veoma dobrih minuta. U drugom poluvremenu se igralo koš za koš, na kraju su postigli nekoliko važnih poena posle ofanzivnih skokova. Mučili smo se sa tim tokom čitave utakmice i na kraju je bilo od ključne važnosti", rekao je Dejan Radonjić i završio svoje izlaganje.

Trener Albe Izrael Gonzales je istakao važnost trijumfa zbog činjenice da ekipa ima problema sa povredama u poslednje vreme. Duel sa Crvenom zvezdom propustili su Tim Šnajder, Johanes Timan i Tamir Blat.

"Čestitke igračima na uloženom trudu. Imali smo težak zadatak, Crvena zvezda važi za tim sa jednom od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, veoma su čvrsti, dobro brane jedan na jedan situacije, dobro se pozicioniraju i nije nimalo jednostavno. Imali smo još jedan izazov zbog novih povreda i izostanaka. Igrači se nose sa teškom situacijom čitave godine i jedini način na koji možemo da igramo je kao u drugom poluvremenu večeras. Da se držimo zajedno i koristimo naše prednosti", rekao je španski stručnjak.

Govorio je i ofanzivnim skokovima koji su večeras bili prevaga u korist nemačkog tima.

"Igračima uvek govorima da su navike i rutina mnogo važniji od lepih akcija. Super je kada nacrtate akciju i to je deo igre, ali najvažnije je imati dobre navike. Jedna od njih je ići na ofanzivni skok. Možda smo i dobili utakmicu sa ta dva skoka u završnici".

Ne smatra da je Zvezda ispustila pobedu u završnici i apostrofira kvalitetnu odbranu srpskog šampiona.

"Mislim da igraju jednu od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, posebno kada se koriste telom i rukama. Ide im veoma dobro i to je deo igre. Među najboljima su u ligi kada je odbrana u pitanju", rekao je Gonzales i priznao da je Kris Kumađe s razlogom dobio zaradio isključenje (ućutkivao publiku i potom napravio nameran faul): "Bile su to dobre dve odluke. Kris je mlad igrač i mora da nauči kako se igra u Evropi. Srećan sam njegovim stavim i time što se trudi da uči. Ponekad mora da razume da je evropska košarka takva da je svaka lopta bitna, a ne šou. On nije šoumen, mora da postane igrač. Danas je naučio nešto novo i nadam se da će se fokusirati na prave stvari. Ima dobar stav i nadam se da će tako nastaviti".


tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićAlba BerlinIzrael Gonzalez

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara