Pjontekova crna lista: Sedam trenera za godinu i po dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 21:51

Od Balardinija do Klinsmana

Možda neće biti kišno zauvek, ali se čini da je u ovom trenutku za Kštištofa Pjonteka sunce prilično daleko. Poljak se nakon godinu dana na San Siru i tek nekoliko postignutih golova oprostio od dresa Milana i završio avanturu u Seriji A, u kojoj je u dresu Đenove eksplodirao na početku prošle sezone. Njegov učinak smanjivao se mesecima dok se istovremeno povećavao broj trenera koji su ga svrstavali u startnih 11. Izgleda kao kletva koja se nastavila i u Nemačkoj.

Naime, sve je počelo u junu 2018. godine kada je Pjontek stigao u Đenovu čiji je trener tada bio Davide Balardini. Usled loših rezultata Grifona, Balardinija je već u oktobru zamenio Ivan Jurić. Ni Hrvat se nije dugo zadržao, pa je posle samo dva meseca, u decembru na Luiđi Feraris stigao Ćezare Prandeli. Odličnim igrama u dresu Đenovljana, Pjontek je sebi obezbedio transfer u Milan - i nastavio "kletvu".

Izabrane vesti

Zbog neuspeha da tim odvede u Ligu šampiona, Đenaro Gatuzo odlučio je da na kraju sezone napusti milanski klub. Rosoneri u sezonu ulaze sa Markom Đampaolom, kod koga se poljski napadač nije naigrao. Jedan od najgorih startova sezone u istoriji Milana značio je da je Đampaolo bivši, a na njegovu funkciju dolazi Stefano Pioli. Poljak ponovo nije imao značajniju ulogu u timu, veći deo sezone počeo je sa klupe, pa je usledio rastanak sa Milanom.

U januarskom prelaznom roku spas mu je ponudila Herta sa ambicioznim projektom čiji je "koordinator" trebalo da bude Jirgen Klinsman. Ipak, nakon samo 76 dana i tek tri pobede u deset utakmica, nemački stručnjak odlučio je da napusti klupu berlinskog tima i produži Pjontekovu neslavnu listu. "Kletva" je nastavljena i polako se širi dok Pjontek čeka novog trenera u nadi da će sledeći ipak nešto duže zadržati.

PJONTEKOVA LISTA "SMENJENIH" TRENERA:

Jun 2018: Pjontek došao u Đenovu
Oktobar 2018: Balardini smenjen, Jurić došao u klub
Decembar 2018: Jurić smenjen, Prandeli došao u klub
Januar 2019: Pjontek došao u Milan
Maj 2019: Gatuzo otišao, Đampaolo došao u klub
Oktobar 2019: Đampaolo smenjen, Pioli došao u klub
Januar 2020: Pjontek došao u Hertu
Februar 2020: Klinsman napustio klub

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara