Momir Rnić otišao iz Zrenjanina u Makedoniju

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 13:28

Prvo inostrano pojačanje za Metalurg

Momir Rnić novi je član Metalurga, objavio je makedonski klub. Bivši srpski reprezentativac prvo je inostrano pojačanje ekipe iz "Avtokomanda". Rnić u Metalurg dolazi iz redova matičnog Proletera iz Zrenjanina, čije je boje branio ove sezone, nakon rehabilitacije od povrede stopala, koja ga je mučila još od dana kada je igrao za njemački Leven.

Izabrane vesti

Srećan sam što sam došao u Metalurg, klub s bogatom tradicijom i velikim ambicijama za budućnost“, rekao je 32-godišnji levi bek.

U bogatoj međunarodnoj karijeri Rnić je tri sezone bio član slovenačkih klubova Celje i Gorenje, a sedam sezona igrao je u nemačkoj Bundesligi, za Gipingen (2011-2014), Melsungen (2014-2017) i Leven. (2017-2018). Za reprezentaciju Srbije ima 87 nastupa i 152 data gola, kao i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012.

"Imao sam pet ponuda na stolu od menadžera, ali odlučio sam se za Metalurg iz jednostavnog razloga što sam željan dobre igre i dobrog rukometa. Privukle su me i ambicije kluba i rad sa Zoranom Kastratovićem, kojeg posebno cenim. Verujem da ćemo napraviti dobru ekipu i da ćemo odigrati značajnu ulogu u Ligi Evrope i čekaćemo svoju šansu u domaćem prvenstvu u kojem ćemo dati sve od sebe da budemo ravnopravni s Vardarom i Pelisterom", rekao je Rnić.

Trener Kastratović zadovoljan je i dolaskom 192 centimetara visokog u Metalurg, uveren da će se Rnić vratiti u top formu od pre dve sezone.

"Srećan sam i zadovoljan što smo u naše redove doveli vrhunskog rukometaša, pravog beka, koji iza sebe ima vredno međunarodno iskustvo. Verujem da će se on dobro uklopiti u naš tim i da će Rnić podići kvalitet naše igre i u napadu i u obrani", rekao je Kastratović, koji u narednim danima očekuje realizaciju još nekoliko pojačanja, pivota, desnog beka i krila.


(Foto: AFP)


tagovi

Momir Rnić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara