Pukla evroligaška bomba: Stodemajeru se ostvario san, potpisao za Makabi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 09:39

Ugovor do kraja sezone

Sam dolazak u Izrael odjeknuo je na svim meridijanima, ali i današnji potpis može se treirati kao evorligaška bomba. Ipak je Makabi sinonim za košarku u tom delu sveta, a Amare Stodemajer velika zvezda, pa je sa velikanom iz Tel Aviva potpisao ugovor do kraja sezone i trebalo bi, pre svega nagomilanim iskustvom, da pomogne ekipi u eventualom jurišu na titulu prvaka Starog kontinenta i odbranu krune u državnom šampionatu.

Stodemajer ima 37 godina, a doveden je usled povreda Tarika Bleka i Omrija Kaspija, s namerom da osnaži unutrašnju igru u ekipi Janisa Sfaropulosa. Deliće minutažu sa Otelom Hanterom, Kvinsijem Ejsijem i Džejkom Koenom, s obzirom da je već veteran i da teško da može da izdrži naporan ritam od dve, ponekad i tri utakmice sedmično.
Stodemajer je došao da pomogne timu u prvenstvu Izraela i Euroligi. Želim mu dobrodošlicu u Makabijevu porodicu. Ujedno i da zahvalim vlasnicima na poznatom pojačanju. Jednostavno, čime sve da budemo uspešni“, zadovoljan je trener Sfaropulos.

Izabrane vesti

Stodemajer je krajem oktobra napustio kineski Fužijan, formu je održavao u Južnoj Floridi, a poziv Makabija nije mogao da odbije. Uostalom, na Izrael se već navikao, pošto je u dva mandata nosio dres Hapolea iz Jerusalima i klubom iz glavnom grada osvojio tri trofeja.
Zahvalan sam Makariju na prilici. Srećan što sam opet u Izraelu, državi koju toliko volim. Biću u prilici da se takmičim na najvišem nivou evorpske košarke, što je za mene ostvarenje sna“, pojasnio je razloge potpisa Amare Stodemajer.

Podsećamo, bivši as Finiksa, Njujorka, Dalasa i Majamija zahvaljujući majčinim korenima ima izraelsko državljanstvo, a čak je dobio i hebrejsko ime – Jehošafat.

(FOTO: maccabi.co.il)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara