Šejn Larkin (©Starsport)
Šejn Larkin (©Starsport)

Puče bruka i umalo stotka! Efes razbijen u paramparčad

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 19:31

Karšijaka počastila evroligaša sa 99 poena

Nikako pod komandom Erdema Džana ne uspeva Efes u kontinuitetu da igra dobro. Čas toplo, čas hladno. A, na gostovanju Karšijaki - katastrofa! Pukla je bruka, umalo i stotka, evroligaš je razbijen u paramparčad - 99:81.

Efes nema granitnu odbranu kao Fenerbahče ili Bešiktaš, ali nije često ove sezone rivalima dozvoljavao da se približe trocifrenom broju poena. Karšijaka ga je u turskom šampionatu ponizila kao niko, nanela mu je treći poraz - izgubio još samo od Galatasaraja i Bešiktaša - i najveću uslugu učinila ekipi Šarunasa Jasikevičijusa.

Izabrane vesti

Najviše se Efesovom porazu obradovao - Fenerbahče. Više ne zaostaje za ljutim protivnikom, nalazi se na vrhu - imaju isti broj poena - a za to je najzaslužniji Vitorio Braun. Američko krilo je pre nekoliko dana Tenerife u FIBA Ligi šampiona počastilo sa 29 poena, da bi protiv tima Erdema Džana odigralo najbolji meč u tekućoj sezoni za Karšijaku.

Vitori Braun je sipao iz svih pozicija, dao je četiri trojke iz četiri pokušaja i meč završio sa 29 poena! Tek nešto manje ubitačan bio je Vernon Keri, koji je dao 26. Njih dvojica su ubacila više nego ostatak tima, bili su aktivni i na skoku, a velika podrška bio im je vrsni strelac Erik Mekalum.

Nije imao Efes tako raspoloženog pojedinca, Derek Vilis bio je prvi strelac sa 18 poena. Šejn Larkin i Rodrig Bobua su ga ispratili,ali se i ispromašivali. Uostalom kao i svi saigrači. Nijednom evroligaš nije vodio, sve vreme je Karšijaka kontrolisala meč. U nekoliko navrata imala i 24 poena prednosti.

TURSKA LIGA - 18. KOLO:

Nedelja

Bodrum - Turk Telekom 79:88

/Alibegović 24 - Palmer 20/

Karšijaka - Efes 99:81

/Braun 29 - Vilis 18/



tagovi

Anadolu EfesPinar Karšijaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara