Neško Milovanović: Kao igrač Obilića sarađivao sam sa Cecom, a sada kao trener sa Marijom, predsednicom Šumadije

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 10:42

Trener kluba iz Aranđelovca ima podršku predsednice, grada, ali i Miloja, Žarka Đurovića, Anića…

Za trenera Neška Milovanovića ne postoje “male i velike uloge” odnosno veliki i mali klubovi. To je naučio tokom bogate igračke karijere koju nije gradio samo u Srbiji i Bugarskoj već i u Japanu, Kini, SAD – u…

Zbog toga, kad je stigao poziv predsednice Šumadije iz Aranđelovca Marije Preković, nije se dvoumio. Dugogodišnjoj poznanici i prijateljici pružio je ruku i rekao dogovoreno. Seo je na vruću klupu kluba osnovanog 1929. godine sa jednim zadatkom.
“Nalazimo se u nezavidnoj situaciji, na sedamnaestoj poziciji, a moramo da sačuvamo rang takmičenja. Ligu će morati da napusti pet, možda i šest klubova, ali se ne plašimo izazova. Prihvatio sam ponudu jer sam siguran da ćemo se na kraju radovati. Borićemo se pošteno, sportski i džentlmenski za klub i grad koji zaslužuju veće domete”, kaže za Mozzart Sport Neško Milovanović.

Izabrane vesti

Kad ste preuzeli ekipu Šumadija je imala 12 igrača, uz dvojicu golmana. Sad je situacija znatno bolja.
“Na spisku imamo 25 igrača. Tu su trojica kadeta, jedan omladinac, a angažovali smo devetoricu novih pojačanja. Ugovore su parafirali: Miloš Pajević (Metalac), Đorđe Mihailović (Kolubara), Predrag Radojičić (Bačka), Nikola Radenković (Novi Banovci), Veljko Vasilije Milovanović (Borac), Petar Radošević (GSP Polet), Stefan Đonović (Drina), Aleksandar Stevanović (Sloga TEK) i Pavle Petrović (Železničar). Dobra je ovo priča”.

Znači da ste veliki optimisti.
“Klub ima podršku od predsednice, preko nje i grada koji se zalaže za sve sportske klubove iz Arandjelovca. Da nismo zaboravljeni potvrđuju posete dojučerašnjeg trenera Zvezde Vladana Milojevića, trenera Žarka Đurovića…Imamo informaciju da će se graditi novi tereni kao i nov stadion. Aranđelovac to zaslužuje jer je iznedrio i jednog Darka Anića, očekujem još igrača tog kalibra. Predsednicu poštujem jer je eks supruga mog druga, saigrača, a već sam sarađivao za ženom na toj poziciji. Sa Cecom Ražnatović kad sam igrao u Obiliću. Moram istaći perfektnu saradnju sa svima, naročito sa sekretaricom kluba Ivanom Mumalo”, konstatuje Milovanović.

Druga žena na random zadatku u FK Šumadija je sekretarica Ivana Mumalo koja je uvek spremna da priskoči u pomoć i reši svaki problem.
”Prvo sam volontirala u klubu do čega je došlo pomalo slučajno. Potom su me pitali da li vidim sebe i da li mogu da obavljam ulogu sekretarice. Na osnovu dotadašnjeg iskustva prihvatila sam izazov. Sad imam perfektnu saradnju sa svim savezima od opštinskog do nacionalnog. Džentlmeni su i u klubu, shvatili su da mogu da mi se obrate u svako doba dana, ali igrači to ne zloupotrebljavaju”, kaže Ivana, a mi dodajemo.

Ivanin suprug Goran je lekar u Šumadiji, a sinovi treniraju fudbal u mlađim selekcijama kluba. Rekli smo i deca predsednice Marije Preković su sportisti, ćerka trenira boks, a sin je fudbaler. Igrao je za Šumadiju, Partizan, Teleoptik, Čukarički…

PIŠE: Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara