Nikola Kalinić (©KK Crvena zvezda)
Nikola Kalinić (©KK Crvena zvezda)

Prvi poraz Zvezde bez petorice igrača, Cirbes i Kalinić najefikasniji

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 15:03

Nikola Ivanović promašio šut za pobedu, zaigrao i Marko Simonović, Ostin Holins samo osam poena

Posle pet trijumfa, Crvena zvezda je doživela prvi poraz u pripremama za takmičarsku 2020/21. Košarkaši Mege uspeli su da se revanširaju za onaj duel s početka priprema, pošto su bili bolji u tesnom okršaju rezultatom 74:73 (18:20, 20:7, 13:29, 23:17). Zvezda je imala šansu da i ovaj meč dobije, ali je šut za pobedu promašio Nikola Ivanović.

Poraz je bezbolan i ostaće stručnom štabu za dublju analizu uoči početka sezone, ipak ostaće zapisano da je Crvena zvezda meč odigrala bez petorice prvotimaca, ne računajući još Erona Vajta kojeg na parketu neće biti tri meseca. Na parketu dvorane u naselju Braće Jerković nije bilo kapitena Branka Lazića, zatim Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca, Nejta Voltersa i Stefana Lazarevića, dok je minute upisao Marko Simonović koga zbog povrede nije bilo duže vreme. Zvezda je u rotaciji imala samo desetoricu igrača.

Izabrane vesti

Mega je dobrom odbranom zaustavila Crvenu zvezdu na samo sedam poena u drugoj četvrtini, zbog čega je na poluvremenu imala +11 (38:27), mada su gosti s Malog Kalemegdana odgovorili istom merom u trećem delu koji je završen u njihovu korist (29:13). Na pet minuta pre kraja Zvezda je imala osam poena više, ali je usledio pad u završnici gde se ekipa Vladimira Jovanovića za nijansu bolje snašla.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su povratnici Majk Cirbes i Nikola Kalinić sa po 13 poena. Nemački centar dodao je sedam skokova, dok je srpski reprezentativac imao pet asistencija i četiri ukradene lopte. Nikola Ivanović i Luka Mitrović dopisali su po devet, dok su Ostin Holins i Nemanja Popović imali po osam poena. Kapiten Zvezde iz prvog mandata skupio je još pet uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Kod Mege 18 poena upisao je Karlo Matković uz devet skokova, dok je supertalentovani Nikola Jović imao 16 poena. Dvocifreni su bili još Malkolm Kazalon i Luka Cerovina sa po 11 poena, koji je ubacio tri trojke.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Zvezdu u matine terminu šut nije mnogo služio. Čak 11 promašaja sa linije slobodnih bacanja (13/24), ispod 50 odsto za dva (21/43) uz 30 odsto sa distance (6/20). Crvena zvezda je u dosadašnjem toku priprema savladala FMP 69:64, Megu 82:77, Oradeu 74:50, Panatinaikos 83:55 i Bajern rezultatom 70:68. Podsetimo, stručni štab Zvezde nedavno je doneo odluku da otkaže put u Grčku gde je trebalo da odigra završne kontrolne mečeve protiv Promiteasa i Aeka, pa je u međuvremenu zakazano novo odmeravanje snaga protiv Mege.

----------------------------------

MEGA – CRVENA ZVEZDA 74:73

/18:20, 20:7, 13:29, 23:17/

Dvorana Mega Factory, naselje Braće Jerković.

MEGA: Bogavac -, Smit 3, Jović 16, Kočović 1, Kazalon 11, Đurišić 2, Cerovina 11, Simanić 8, Vujić -, Matković 18, Balcerovski 4.

CRVENA ZVEZDA: Uskoković 4, Mitrović 9, Gušić, Kalinić 13, Holins 8, Simonović 4, Ivanović 9, Popović 8, Kuzmić 5, Cirbes 13.

----------------------------------



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaNikola KalinićMajk CirbesMarko Simonović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara