©Reuters
©Reuters

Prvi brejk u plej-ofu: Lilard tri četvrtine raspucan, a onda nevidljiv (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 05:43

Izostanak Janisa Adetokumba nije mogao da prođe bez poslednica, Indijana izjednačila protiv Milvokija

Obistinila su se najveća pribojavanja pristalica Milvokija - Dejmijan Lilard je u većem delu drugog meča četvrtfinalne serije NBA lige pokazao klasu, a onda je zatajio kada je najpotrebnije. Čak 34 poena dao je jedan od najubitačnijih svetskih košgetera tekućeg veka tokom tri četvrtine, a onda se potpuno uglasio u završnih 12 minuta i tako potvrdio sumnje da Baksi ne mogu do najviših dometa bez Janisa Adetokumba, pa čak i da bez trzavica prođu jednu rundu plej-ofa.

Indijana je trijufmovala na gostovanju u Viskonsinu 125:108 i tako prva u aktuelnoj sezoni napravila brejk u plej-ofu NBA lige. Kamerunski centar Paskal Sijakam odigrao je jedan od najboljih mečeva poslednjih godina (uzimajući u obzir važnost utakmice) pošto je dao čak 37 poena uz 11 skokova i šest asistencija (12/19 za dva, 3/4 za tri), a svesdrnu pomoć Afrikancu pružali su Majls Tarner sa 22 poena i Kanađanin Endrju Nembard 20.

Izabrane vesti

Držali su Lilard i Bruk Lopez domaće u egalu sve do druge polovine treće četvrtine, a onda je Indijana počela da ubacuje "nemoguće" šuteve iz svih pozicija, a frustracije su se nizale na licima Milvokijevih igrača. Dejm je pokazao da je kadar da ekipu drži u rezulttaskom egalu veoma dugo, ali je sve krenulo nizbrdo čim je naleteo na kudikamo čvršći pristup Pejsersa. Odličnim Sijakamu i Tarneru, pridužio se i Tajris Halibarton sa nekoliko koševa u četvrtoj četvrtini, a na šest, sedam minuta do kraja bilo je jasno da će u 12. utakmici plej-ofa biti konačno viđena i prva gostujuća pobeda.

Naredni duel u seriji igraće se u četvrtak od 23.30 na parketu Pejsersa, a čini se da će sudbina Jelena zavisiti isključivo od mogućnosti da Janis bude osposobljen za ostatak serije.


NBA PLEJ-OF - REZULTATI

Minesota - Finiks 105:93 (2-0 u seriji)

/Mekdanijels 25 - Buker 20/

Milvoki - Indijana 108:125 (1-1 u seriji)

/Lilard 34 - Sijakam 37/

LA Klipers - Dalas 93:96 (1:1 u seriji)

/Harden, Džordž 22 - Dončić 32/


tagovi

Milvoki BaksIndijana PejsersDemijan Lilard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara