Probuđene Lale dolaze u Pendik

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 09:41

Novi Pazar želi da pobedom prebrodi iznenađujući poraz u Pančevu

Dominantno je Novi Pazar sredinom tekuće nedelje došao do pobede protiv Lovćena u ABA 2 ligi. Ekipa iz Pendika trijumfovala je ubacivši čak 104 poena rivalu, tako da je faktički „istresla“ svu negativnu energiju koju je imala nakon zaista nezgodnog poraza od Tamiša u Košarkaškoj ligi Srbije prethodnog vikenda. Večeras ih čeka meč protiv Vojvodine, koja je tek u prethodnom kolu u derbiju začelja protiv OKK Beorada došla do prve pobede (18.00).

Kao što smo rekli, u prethodnom kolu domaćeg šampionata, Novi Pazar je poklekao tek u uzbudljivoj završnici, iako je tokom najvećeg dela meča imao poveliki rezultatski zaostatak. Mogli su tada vrlo lako da odvedu susret u produžetak, ali je u ključnom momentu na sekund pred kraj, Aleksa Novaković promašio drugo slobodno bacanje, pa vremena za popravni nije bilo.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Vojvodina je takođe odigrala prilično interesantan meč protiv OKK Beograda. Vodile su Lale u prvom kvartalu dvocifrenom razlikom, Klonferi su to stigli i sustigli, ali u ključnim minutima u završnici nisu imali snage, a ni sreće. Tek, Beograđani su za poslednjih šest minuta postigli svega tri poena, što je kumovalo njihovom novom porazu.

Igrač koji se ubedljivo najviše istakao kod Novosađana u ovih prvih nekoliko kola je definitivno Pavel Lobarev, koji je trenutno najefikasniji igrač u domaćem šampionatu. Sa druge strane, u sastavu Novog Pazara trenutno se najviše ističe Aleksandar Todorović, mada bi Lale svakako dosta pažnje morale da obrate i na već pomenutog Aleksu Novakovića.

Ono što je karakteristika igre Novosađana jeste veoma brza igra na veliki broj poseda, što generalno odgovara i Novopazarcima, pa bismo u Pendiku mogli da vidimo susret na veliki broj poena. To sugerišu i dva njihova susreta odigrana prethodne sezone, a treba podvući da je večerašnji domaćin slavio u oba navrata.

Naravno, Pazarci su favoriti tim pre što imaju ambicije da se na Jadranu takmiče i u predstojećoj sezoni. Podsećamo, prva dva mesta po propozicijama garantuju mesto u ABA 2 ligi (jedan klub po pravilu dobija specijalnu pozivnicu), a moglo bi se desiti da i četvrtoplasirani klub obezbedi boravak u regionalnoj ligi ukoliko se Borac, Novi Pazar ili Dinamik plasiraju u prvi rang.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 7. KOLO

Subota
Vršac - Sloboda 75:92
OKK Beograd - Metalac 76:71
Napredak - Mladost 79:84
Kolubara - Dinamik 70:109
Dunav - Tamiš 76:68

Nedelja
18.00: (2,30) Zlatibor (14,50) Borac (1,70)
18.00: OKK Novi Pazar - Vojvodina

 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara